GOTT NYTT ÅR!

Ville bara hälsa er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR, och god fortsättning. 

Jag är i full gång med packningen. Vi tar rundan om Systemet för att plocka på oss några extra flaskor sedan kör vi mot Varberg! Det ska bli riktigt skönt att komma hem igen. :)

En kväll på Ästad gård med fina vänner, det kommer bli kanon! Och ni andra ringer jag, det looovar jag :)

Ta vara på stunden. Det är ett helt varv runt solen kvar tills nästa gång. Och jovisst Nyår är säääkert överskattat, men va sjutton det är ju ändå början på något nytt. Något som vi uppmärksammar för att vi ännu en gång får chansen till att bli en bättre människa, att bli ett år äldre ett år visare. Att vi har en anledning till att festa loss ordentligt, dricka bubbel bara för att man borde göra det och så klart trivas tillsammans och göra det oförglömligt. 
"För ni kommer väl ihåg nyår 08/09 det var ju fantastiskt roligt, vi var ju så unga och pigga, det fanns inga bekymmer. Världen var mitt i en ekonomisk kris, men märkte vi av det just då? - nej!"  
Grejen är den att man glömmer det där tråkiga för stunden och bara fokusera på det roliga, förväntningarna, förhoppningarna och den nya möjligheten till att ha ännu ett UNDERBART ÅR!!
Och vi kommer minnas det så. Det vet jag. 

Vi ses i framtiden ;)

Tjugohundraåttas näst sista dag.

The Holiday är ju helt underbar! Jag tror den får följa med hem till Varberg. 

Idag ska jag plugga lite till. Men bara lite, så jag inte överanstränger mig. Dessutom är det lättare att vara stolt över sig själv om man gjort mer än man tänkt när dagen är slut. Därför är målet idag att skriva en halv sida ca 7trehundra ord typ. Av någon konstig anledning kan jag inte skriva siffror idag. Det blir en siffertom dag idag helt enkelt. :)

Jag ska nog tro det eller ej promenera i den friska luften senare med. Det kan nog vara nyttigt med lite frisk luft, jag har varit alldeles för lat den här julen. 

Packning står sist på dagens att-göra-lista. Imorgon åker vi till Varberg för nyårsfirande! Det ser jag fram emot.

Njut av dagen som om den vore din sista. 

The Holiday

Sitter i soffan och myser. Ska se på the Holiday nu. Minns den som underbar, jag tro nog jag inte kommer ändra uppfattning. 

Tog mig ett skönt eukalyptusbad förut, tända ljus och musik. Det rök om badkaret, så varm och skönt var det. Efter det tog jag mig en stor kopp te med honung i och slog mig ner i massagestolen. Femton minuters njutning av massage, inte helt fel måste jag säga. 
Jag vet inte om massage motverkar förkylning. Men badet och tedrickandet sägs göra det. Vi får väl se. :)

Jag tro jag ska njuta nu, de här sista dagarna på året. Ska ta nästkommande år med storm! Bra ska det bli.
Nu blir det filmmys med noblesse. 

Då säger vi så, heeeeeeeeeeeeeeeej. 

Smygstart

Jag gör en smygstart som Hanna säger. Jag ska försöka vara ambitiös med pluggandet de här sista dagarna för år tjugohundraåtta. 
Det blev lite snack om framtiden nere vid matbordet innan. Prat om uppsägning av lägenheten, vad jag ska göra i sommar och hur det kommer bli nu år tjugohundranio. Jag vill inte tänka så mycket på det egentligen. Men måste. I februari måste lägenheten sägas upp, trots att jag inte gjort mitt i Varberg än, känns det som. Jag som vill vara kvar. 

Nu är Johanna sjuk med, och Evelina och Tina var, och faster Barbro. Och här sitter jag med lite halsont. Inte bra alls. Ska ta mig ett varmt bad och drick kurte senare. Men först ska jag som sagt vara lite ambitiös. Det är bäst, så det inte kommer som en chock senare i veckan då alla nyårslöften ska hållas. Man måste liksom börja lite försiktigt.



Träffas och Trivs

Det är sannerligen en lugn jul här hemma. Vi träffas och trivs, gör stan och äter gott. I eftermiddag ska vi till Farmor och Farfar, senare ska vi träffas och trivas hos Evelina. Imorgon ska jag börja plugga på allvar igen och snart ska man följa sina nyårslöften och bli den där bättre människan som man strävar efter varje år. Leva sunt ska jag göra. Vara ambitiös och ekonomisk kommer på andra och tredje plats på listan. Nyår börjar närma sig och som vanligt skjuts det raketer och smällare i grannträdgårdarna redan nu. 

Jag var duktig igår som inte handlade något onödigt på rean i Jönköping. Det gjorde ju resten av Småland som var där. Jag och Louise hittade två favoritfilmer. The Holiday och Svensk Humor med: Rena Rama Rolf, Sally och En fyra för tre. Funderar på att se lite av den sistnämnda nu alldeles snart så fort som möjligt. 

Gårkvällen spenderades hos Rebecca. Massa prat och skvaller blev det, och det var fest i munnen när R bjöd på sin egengjorda chokladkaka! mumma!


Ja, det är så det ligger till här hemma. 




Sälen here I come...

Igår fick jag ett ryck och ville så väldigt gärna åka till kära Lima och sälen. Inte behöver man väl planera överdrivet mycket för det? Men så komplicerat det blev när mamma och pappa skulle få sin röst hörd. Jag blev väldigt besviken måste jag säga. Hade det bara varit skottat så hade jag varit där nu. Och imorgon skulle jag susa nerför fjället. Men så är inte fallet. 

Jag och Evelina åkte istället till Värnamo och slösade pengar på rean. Men vilka fynd vi gjorde! Jag är ett par stövlar, en tröja, en brosch och ett set underkläder rikare! Fantastiskt roligt! 

Gårkvällen var lugn för er som undrar. Vi tjejer satt och pratade och jag fick äntligen se Sex and the city filmen! 

Nu inväntas gäster i form av släkt. Det blir god mat och spelkväll kan jag ana.

Tänkte bjuda på lite julebilder: 

         

Jaha...

Jaha säger man väl, nu var den julafton över. Men mysig var den. Och nu väntar massa ledighet då man ska beundra sina nya presenter och bara ta det lugnt. Det är allt lite julestess inför julafton trots att man är ledig. Men nu kan man bara koppla av. 

Gårdagen började som vanligt med julskinkesmörgås och öppna paketet som låg i strumpan :) Efter det samlades vi runt granen. Vi i familjen delade ut julklappar, och efter det slet vi upp dem. Så kl. 10.00 var allt det där man gått och vara hemlighets full över och alla förväntningar på vad som kan finnas under granen över. Som vanligt. 
Efter det blev det en snabb dusch och iväg till Moster Anita. Där blev det dopp i grytan och tomten kom! Hilda, Arvid och Axel hade väntat i över en halvtimme när de väl kom. Att jag njöt när jag satt där i ett hörn och såg på dem. Alla tre var lite blyga, men snart tog intresset för julklapparna över och de vågade gå fram själva till tomten för att tacka för julklapparna. 
Tiden går så fort när man har roligt sägs det, och så är fallet. Vi var snart iväg hem igen. Inväntade Sjögårdarna med respektive. Och även då delade vi snabbt ut julklapparna och sedan slet upp dem. :) 
Dagen bestod sammanfattningsvis av god mat och mysig släkt. Jag kunde inte bli mer glad över mina julklappar och det var mysigt att somna in alldeles utmattad efter dagens händelser. 

Idag ska jag bara ta det lugnt som sagt. Patrik kommer senare. Det bli nog en sväng upp till Isaberg för att se om det finns någon snö i backen. Kvällen vet man aldrig hur den artar sig. Vi ska till Lisa vet vi. Men nu har både Evelina och Johanna gått och blivit sugna på att åka till Parken ikväll. Vi får väl se hur det blir. Bra blir det nog i alla fall.

Tänkte bjuda på lite julebilder senare. Men som sagt, senare. 
Ha en underbar Juldag!

Funkar inte

Nu har jag försökt i flera timmar, att ändra det här utseendet. Vill bara ha tillbaka det gamla men det funkar ju inte!! Gah! Hoppas på att det är ändrat tills imorgon. Nu vill jag inte sitta här längre.

Dan före dopparedan

Oj! Märkte det först när Lotta kommenterat att min blogg bytt utseende helt och hållet. Jag vet inte hur jag gjorde det. Fattar ingenting, så där tänkte jag mig inte den. Vem är det som gjort den sån? Jag har inte lyckats ändra något. Det måste vara jultomten. Hahaha. Nu har jag en stund framför mig att försöka rätt till det här. Svart, grått och grönt. Eh, det här var verkligen inte meningen. 

Det jag egentligen ville säga var att jag och Louise har nu klätt julgranen. Mamma gör janssons och nynnar till julmusiken som vrålar ur högtalarna. Ja, nu känner vi det på oss. I morgon är det julafton! 

Min kamera krånglar dock. Bilderna blir bara suddiga. Men ni får försöka urskilja motiven. Självklart ska jag välja ut de bästa :) Sunes Jul var lika bra igår som förr.

Dan före dan före Dopparedan

Sitter med massa hårfärg i håret. Ska snart skölja ur det. Min stora syster har varit duktig och hjälpt mig att få i all färg och täcka alla mina grå hårstrån. Hon har tryckt på flaskan, jag har gnuggat in. Synd bara att hon är så obra på det där med hår. Äsch, det är ju bara lite färg- så det blir nog bra. Oj, det rinner, jag spiller.Är fraser hon klämmer ut. Men det blir nog bra ska ni se. Bättre än förr. 

När håret är klart blir det en helkväll framför tv:n. Mamma och pappa köpte Sunes Jul i stan!! En box med tre olika julkalendrar blev det. Sunes Jul så klart, Håkan Bråkan och Lasse och Majas detektivbyrå. 
Vi ska se hälften av Sunes ikväll och hälften imorgon. De andra sparar vi till någon annan kväll. 

Imorgon blir det julgranspyntning, klämma på paket, äta skinkan och ja. Snart är det över. 

Men först: Sunes Jul, och så väntar vi på att Sally ska komma på besök (och Gustav då.)



Fix you

  

When you try your best but you don't succeed

When you get what you want but not what you need

When you feel so tired but you can't sleep

Stuck in reverse

 

And the tears come streaming down your face

When you lose something you can't replace

When you love someone but it goes to waste

Could it be worse?

Lights will guide you home

And ignite your bones

And I will try to fix you

 

And high up above or down below

When you're too in love to let it go

But if you never try you'll never know

Just watch you're worth

 

Lights will guide you home

And ignite your bones

And I will try to fix you

 

Tears stream down your face

When you lose something you cannot replace

Tears stream down your face

And I

 

Lights will guide you home

And ignite your bones

And I will try to fix you


Telefonkö med Peter Jöback

Yes, tekniken är allt bra. När den fungerar. Jag och syster tänkte passa på att skriva ut lite julklappshemligheter nu när mamma och pappa är i Värnamo och köper julemat. Men typiskt nog funkar det inte. Den specifika webplatsen (som jag inte kan skriva vilken den är om mamma eller pappa läser det här) håller inte det dom lovar. Så nu sitter jag här. i 22 minuters telefonkö, tur då att man fick lite musik i örat. 

Idag ska jag och Louise vara duktiga och plugga heeela dagen, nästan. Vi ska färga mitt grådassiga hår också. Skönt att bli av med dem. Meningen var att jag skulle upp tidigt och få det där pluggandet överstökat till kvällen, men jag låg i sängen igår kväll och grejade med telefonen. Slog mitt rekord på tetris (!) whawawiiiwaa. Laddade ner lite tuffa funktioner med. Så jag har något att skryta med :)

Kära julafton börjar närma sig nu. Imorgon ska vi klä granen och klämma på paketen. Vi hoppas mamma och pappa hittar sunes jul i stan. Vi vill så vääldigt gärna se de 24 avsnitten imorgon, eftersom bingolotto känns sååå 1990-tals uppesittarkväll vill vi göra vår egna med rocky road och sunes jul. 

Igår fick vi en liten före-julafton-klapp. Björn Gustafsson - ett livsverk. Så den fick avsluta tiden i tv-soffan igårkväll. 

Nu har jag väl bara 10 minuter kvar i telefonkön. Så det är väl bäst att göra sig redo för det. 




Behöver professionell hjälp.

Jag tänkte fixa till designen här på bloggen. Har läst och försökt att förstå. Men jag fattar verkligen ingenting. Kan behöva professionell hjälp med det här tro jag. 
(Ville bara ursäkta mig om det). 

Nu ser vi på film, min familj och jag.

Är inte bra på det jag gör.

Jag har nu insett att min blogg inte är så fint designad när jag jämför med mina vänners. Jag vill ju också ha en sån där fin! Men kunskapen om allt vad det där innebär ligger inte på topp hos mig måste jag säga. Dessutom kan det nog bero på min mac. Så ni får väl nöja er med bara text och någon bild då och då. 

Jag är i alla fall helnöjd med mig själv, är klar med ett av tre arbeten att göra nu under jul. Så nu kan jag lägga allt som har med boksammanfattningar och reflektioner över det åt sidan. SKa ägna mer energi på storytellingarbetet framförallt framsidan som jag fått i uppdrag att göra av lovan :) Efter det ska all hjärnverksamhet ägnas åt organiseringsarbetet. Flumdum kommer det bli, men äch, det är ju jul. 

Dagen kommer ägnas åt annat än bara plugg (jag loovar). Ska till mina små extrasystrar i Värnamo för en liten julhälsning och mys, sen bär det av till världens underbaraste mormor. Vi ska klä hennes gran och äta god mat. Och jag ska kramakramakrama henne! Efter det blir det nog en runda in till farmor och farfar, ska fixa till deras gran innan farfar får för sig att hans ben plötsligt blivit bättre och han tror att han kan krypa ner under granen och få den att stå mer rakt än vad den gör nu. (Louise och farmor är inte överdrivet bra på det där) Jag kan tänka mig att den ser mer ut som lutande tornet i Pisa än en ståtlig grön julegran. Dessutom har jag dåligt samvete att jag inte orkat (eller hunnit) gå över trädgården och hälsa på dem. Jag har ju faktiskt varit här hemma nu i 2 dagar. 

   

Nu tro jag att jag ska sätta mig vid pianot en stund. (Om det är ok för pappa som diggar sina 700 (!) jullåtar han samlat på sig. Musiken spelas ständigt här hemma måste jag säga)

Hemma i Hillerstorp.

Igår var det dags för hemfärd till Småland. Var duktig och gick upp tidigt för att städa lyan innan jag klampade ner som en packåsna till stationen vid 10. Väntade ca. 45 minuter efter det meddelade de att tåget väntas bli 60-70 minuter försent (!) vilket betyder att jag skulle missa mitt tåg hem till Småland från Halmstad... Ringde mamma och Caroline, tack vara dessa underbara människor kom jag hem med all packning i rätt tid.  TACK CAROLINE!

Väl hemma fick jag lite mammavård och mat. För att sedan köra till Gnosjö och träffa kära Evelina. Riggade inför Hemvändarfesten med afterski tema. Kvällen var hellyckad, hoppas verkligen på att det blir en tradition nu. 

Lördagen den 20:e har spenderats i Krabby, massa prat och lite tårar. Känns bättre nu. 
Fick med mig den finaste gran jag sett hem och massa julklappar. Tack så mycket. Tack SÅÅ mycket. 

Nu har vi besök av goda vänner och jag är full av massa god föräldrarmat. Ost, och pepparkakor, rökt kött och rotfrukter. Det satt inte helt fel må jag säga. Nu väntar jag på efterrätten. 

Ska sysselsätta mig med att rulla tryfflar innan jag somnar ikväll. 

Imorgon är en ny dag. Jag hoppas en bra sån. 

Jag saknar er. 



Nu igen

Nu sitter jag här igen, i skolan. Tog en sovmorgon idag. Men tänkte vara produktiv snart. 
Har lite annat att göra idag med. Ska packa, städa, och vill helst bli klar med allt vad reflektioner och sammanfattning heter. 
Tänk om man skulle hinna med lite träning idag med. Det skulle vara skönt. Får väl se hur dagen artar sig. 

Nu: fylla hjärnan med ny kunskap!


Och drömma om det här.

Lång dag

Den här dagen har känts ovanligt lång. Jag har inte varit något motiverad till att plugga eller göra någon nytta alls. Tack vare mina UNDERBARA vänner har dagen ändå rullat på och jag har fått den där hjälpen till att orka plugga. Skickade precis in mina reflektioner på tre kapitel inom organisering av event-kursen. Nu har jag bara tre kapitel kvar. (!)

Det har blivit många telefonsamtal idag. Både jobbiga och något som fått mig att tänka på annat. 
Jag trodde inte att gårdagen skulle ske så snart. Men det är väl det som gör livet så spännande. Man vet aldrig hur morgondagen kommer att bli. 

Just nu hoppas jag bara på att allt kommer bli bättre, både från min och Patriks sida. Jag hoppas på att vi båda kan skratta och njuta av livet igen som vi borde. Men jag vet, det tar nog ett tag tills dess. 
Det jobbigaste är ändå att såra honom. Men hur jag än skulle bete mig, skulle jag såra honom. Jag rå inte för det. Förlåt. 


...........................................................................................
Jag kommer andas i det tomrum som blir över när jag lämnat dig nu. Jag kommer få den tiden över för mig själv som jag sagt att jag vill ha. Jag kommer kunna leva utan den där blicken, som får mig ur balans. Jag vet att jag kommer sakna den där stunden som vi har när vi precis har blivit sams. Jag antar det finns någon du kommer ringa, nu när jag inte finns. Det kommer bli så tomt när ingen finns här som värmer mig i natten. Jag kommer fasta i min ensamhet igen, när jag lämnat dig nu. 

Det får vara så här nu. Ett beslut är ett beslut. 

Liseberg igår fick mig på andra tankar, eller var det ni som var med mig där som gjorde det? Hur som helst så var det en helmysig kväll som är svår att glömma. :)

Nu vill jag bara hem och fira jul....



Du vet att jag saknar dig.



Kan ej få ned hakan mot huvudet.

Jag är nöjd med mitt arbete hittills. Sitter i skolan med Lotta, pluggar organisering av event. Det var inte kul att göra det idag men så kommer det stunder då vi skrattar så att vi gråter :) 

Se:

Dagens Medicin har samlat journalgrodor som doktorerna har skrivit.
Nedan följer ett axplock. Kolla läkarlegitimationen nästa gång du går
till sjukhuset... :)

  • Patienten vägde 78 kilo i hemmet innan han gick hit utan kläder. 
  • Studerar till ingenjör, för övrigt frisk.
  • Elektriker under jord i 18 år.  
  • Gift, för övrigt frisk.  
  • Nuvarande sjukdomar: Har nyss flyttat till Rimbo.  
  • Patienten själv orolig över cancer då patienten avlidit i detta.  
  • Ortopedi: Patienten får ont i ryggen vid snöskottning, framförallt vintertid.  
  • Vänster ben mycket spastiskt idag. I övrigt på gott humör.  
  • Värk i vänster skinka, debut ungefär vid jultid.  
  • Patientens huvudbesvär kommer från vänster fotled.  
  • Ögon, öron, näsa, hals: Irriterad på morgonen då han vaknar i vänster
    öga.  
  • Halsen kommer och går.  
  • Sedan igår ont i öronen, oklart på vilken sida.  
  • För ett dygn sedan satt köttgryta i halsen. I praktiken totalstopp.  
  • Urologi: Har besvär med låda på penis sedan flera år.  
  • Patienten har svårt att retahera förhuden och så har även jag.  
  • Som preventivmetod har patienten använt oavbrutet samlag.  
  • Denna patient har aldrig legat hos Dr Johansson men hos mig har hon legat två gånger.  
  • Mångårig gökare.  
  • Privatpraktiserande gynekolog, tidigare frisk.  
  • Remitteras till kirurgen då hon önskar bli gravid.  
  • Kirurgi: Vill avboka tiden. Jag är bortopererad.  
  • Operation sker dagen efter inläggning i lokalbedövning.  
  • Smärtor vid obduktion.  
  • Kommer ut från toaletten och ser glad ut.  
  • I samband med frukost: patienten kräktes upp en hel rondskål.  
  • Patienten mår väl. Stomin sköter sig fint och äter nu även själv. 
  • Fått en bro i munnen 1991. Ungefär samtidigt debut av domningskänsla i läppar och tunga.  
  • Patienten drack tidigare ett glas vin då och då med sin döde make. Nu mera sällan.  
  • Civilingenjör frånsett huvudvärk i barndomen.  
  • Symtom: Patienten har känt sveda i blodådern. 
  • Svullen, patetisk vänsterarm.  
  • Rödmarmorerad blek fot som kommer och går.  
  • Kräkts p g a illamående. Patienten inkommer lätt analpåverkad.  
  • Patienten svarar ej på tilltal. Avliden.  
  • Orkar inte julpyssla som vanligt. Inlägges på IVA för observation.  
  • Känner sig lite avvikande i det nya landet och önskar få detta åtgärdat.  
  • Sedan patienten slutade röka har hans lukt kommit tillbaka.  
  • Söker pga att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.  
  • Patienten har mandolinstor prostata.  
  • Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord.  
  • Smärtan i ryggen kommer då patienten ligger raklång med båda benen på ryggen.  
  • Patienten tycker att höger stortå hänger ner mer än dom andra fingrarna.  
  • Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.  
  • När hon känner sig trött kan ansiktet vridas mot höger och stå där och rycka en stund.  
  • Kräkningarna försvann på em, likaså maken.  
  • Har börjat få blodiga små matskedar i avföringen upp till 15 ggr/dag.  
  • Patienten har varit på hunddagis i Gävle med stöd av socialtjänsten.  
  • Lastbilschaufför som åker an mil utan att bli andfådd i vanliga fall.  
  • Kan ej få ned hakan mot huvudet.  
  • Far och Mor avled då hon var 12 år, Dom har ingen kontakt med henne.  
  • Tilläggas bör att någon väsentlig temperaturs skillnad ej kan kännas mellan benen.  
  • I förra veckan upplevde hon att ögonen försvann i tunnelbanan. Ögonen sticker.  
  • Patienten får nässelfeber av jordgubbar, kontrast medel, räkor, samt flera av barnen.  
  • Mat får han från sonen som ligger infryst.  
  • Hon har ingen frossa, men hennes man uppger att hon var väldigt het i sängen igår.  
  • Patienten ska hålla sig ifrån allt sexuellt umgänge tills jag kan ta emot henne.
Snart ska vi till Liseberg! 

Julig helg

Hej och hå vilken julhelg det blev!
 Fredagkväll bestod av "Winter Wonder Land" nere på Campus, julbord och massa trevligt folk. Mycket dans, ej så vacker dock. Men kul hade vi! 
Det blev tidig hemgång för att tänka på morgondagen då jag och putte for till Göteborg. Sprang igenom samtliga affärer i storstan, sen dog vi lite under kvällen. Men vi hann med lite julbak och julfilmstittande ändå. 
Söndagen bestod av fortsatt julklappsinhandling, parkeringsbot trots att jag dubbelkollat om det var ok att stå där och trots att jag betalat för 5 extra timmar!! Tur då att registreringsnummret inte stämde. Vi får väl se vad som dyker upp hemma i postlådan. 
Senare besökte vi Liseberg en snabbis, sprang igenom nöjesfältet men hann ändå få lite jul-traditions-känsla. Kvällen avslutades med pizza, rocky road och plugg tillsammans med tjejerna. 
En farvälkram fick Sandra som åkte hem till Umeå idag. snyft. 

Måndagen idag har varit underbar! Projektgruppen E.GO var nämligen en heldag på kurorten! Det blev kurbad, vattengympa, oljemassage och massa bubbelbad! HELT OCH HÅLLET UNDERBART!!! 
Tackar Johan för skjutsen till skolan vid 16-tiden då vi hade handledning med Bo. Bra gick det, kul var det! Sedan utredde jag och Lotta några ärenden på stan :) Så var alla julklapparna färdigköpta. Julkorten är påbörjade och ja, snart är det sommar. 

Tänkte att kvällen fick bestå av lite måste-göra-pyssel. Det går segt måste jag säga. Ska snart laga lite mat men först måste jag föra över lite pengar till mitt kära icabankkort +! TOMT PÅ KONTOT!!

Jag ska försöka se något avsnitt av andra avenyn ikväll med. Men det blir tidigt i säng. Imorgon måste Josefine vara pigg, då väntar nya äventyr med vänner och plugg! 


SOV GOTT.

      
      
   

          


Vitklädd med ljus i hår

Att jag blev glad när det snöade på morgonen! Cyklade ner med julmusik i öronen och stornjöt med ett leende på läpparna.

Sitter i skolan, vi har varit duktiga sedan nio nu. Alla fick vi en liten paus när lilla Olle kom på besök. Nu väntar vi på att Varbergs lucia ska komma och sjunga för oss. Mysigt. 
Eftermiddagen ska bestå av plugg. YES!
Ikväll ska vi alla på julfesten här på Campus. Winter wonder land. Oja, temat är vitt och silver/glitter, självklart ska Josefine följa detta. Patrik stackarn får stressa ner till kusten och ska följa med ikväll

......

Var tvungen att avbryta bloggandet medans Luciatåget kom. Det var så fiiint!

Imorgon bär det av till Göteborg. Det ska julhandlas och öka julkänslan genom ett besök på Liseberg tillsammans med Caroline och Markus. 
Söndag kväll kommer bestå av plugg och Stantonspizza. GOTT!

En liten sammanfattning av veckan i bilder var det här:

       

    
1. Bosse och Organisering
2. Sunes Julvisning på Campus
3. Tomtebloss efter Sunes Jul
4. Årets tomte - OLLE!
5. Varbergs Lucia

Tycker min rubrik är lite käck idag med tanke på det vita temat ikväll och Lucias klädsel. Ljusen i håret skippar jag dock.


Julmys på Campus

Just nu förfriskar jag hjärnan med en alldeles lika mycket värd kopp te som kaffe. Det består ju faktisk av samma sak, vatten och krydda. Ändå tycker vi att te borde vara billigare än kaffe. eh? Same shit, different name. 

Ska snart återgå till mina reflektioner om kunskap som inte är så självklart som man tror. 
Klockan sex blir det julmys med Sunes Jul här på Campus, jag längtar. 
Ja, så ligger det till om du undrar. 

Lotta bloggar för fullt nu om kaffe och te också. Det roliga är att ingen av oss sa någonting, utan satt här i cellen, tysta med en kopp kaffe och en te och skrev. Tänk så lika man tänker när man sysselsätter sig med samma saker i vardagen. Vi blir ett liksom. Som vårt företag vi tänkte starta. Kanske. 
http://lottanystrom.blogg.se

Det är så kul när man förstår att man äntligen förstår. 





Bra gjort

Hade lååång föreläsning med Bo idag. Det går rätt bra att försöka förstå det där med organisering av event nu. Mina tankar börjar gå åt rätt håll. Det verkade så idag i alla fall :) kul!! (när man förstår och kommer på att man faktiskt, ja, förstår)
Efter föreläsningen unnade vi oss en fika och lite reflektioner över Bosses teorier. Jag, Caroline, Lovisa, Sofia och Sandra. Självklart hann vi med lite annat struntprat med. Och jag var såå nöjd över mitt val av fika. Scones är aldrig fel. Eller?

Jag tog mig hem, julhandlade ett par klappar på ätet kan jag avslöja. Sen for jag ner till gymmet för ett svettigt pass. Skönt! Träffade Frida i affären som höll på att julbaka, hur man nu lyckas med det när man är i affären och grytan står där hemma? 
Hon bara flyr tro jag :)

Nu är jag i alla fall hemma, nyduschad och mätt på ris a la malta (förlåt Hanna), men åh så gott det var!!
Jag ska snaaart kanske läsa ett par sidor i organiseringsboken med. Men jag fastnade för Bonde söker fru, är inte jätteuppdaterad men vi hoppas på att få se vem som vinner bönderna idag (Jag och Hanna). 
Ja, sån var min dag. Hoppas din var fin med. 

Borde bestämma mig för nyår med. Det är nog bäst. 


Denna bjuder jag på. 

nyss hemkommen från hamnen.

Jag blev så glad i helgen när jag fick en inbjudan via sms till hemvändarfest med AFTERSKI TEMA! Åh, vad kul! Jag villvill 
nuuu. Evelina ringde igår och vi har redan små planer på utstyrsel för denna kväll :) 

Jag är precis hemkommen ifrån hamnen. Har haft föreläsning och satt igång med våra grupparbeten som konstigt nog skjutits upp alldeles för länge. Nu blir det en intensiv vecka men massor av plugg! Men så skönt att det bara är plugg :)
Det blev lussekatter efter maten eftersom jag inte hade någon frukt hemma, jag knappast något ätbart här hemma. Jag måste dra mig bort till ica och slösa lite pengar på förtäring senare. 
Sen blev det lite fotografering, jag glad som sjutton på min cykel for omkring och jag hoppas att jag ser någorlunda normal ut på fotona.  Kul var det och det ska bli kul att se resultatet med som ska vara med i Campus nya katalog. 
Nu ska jag ta tag i organiseringsboken och lära mig något. 

Tänd ett ljus är för övrigt dagens julsång. dom dom dom dom dom dom dom dom dom dom 

OCH så vill jag tipsa om julkalendern på: http://oioioi.se/ , ett litet skratt är aldrig fel - tack lotta. 
(Jag förväntar mig att du Lotta och Hanna också tipsar om julkalendern idag, på era bloggs)

och lite juliga foton vill jag bjuda på med: 

       
                                                         Snöhyacint                    Juleljus                  Saffranskorpor

       
                                                  Min har-alltid-haft julängel     Tomten                 Röda julkoftan

Doft av hyacint och saffranssmak/chokladkalenderchokladsmak i munnen.

Jag älsklar julens alla små under som tillfredställer mina sinnen på alla möjliga vis! 
Har sett julkalendern ikväll, dock var detta mitt andra avsnitt för iår men jag ska försöka att förbättra mig. Nu sitter jag och mumsar i mig min chokladkalender. Gott för mig som varit borta en vecka ifrån den. :)

Jag har precis skrivit om min story, oh så bra den blev. 
Gjorde om den helt och hållet tänkte, den där Big Bengt är värd att glänsa. 
Läs och njut :)

Efter en uppväxt prägladav den tidigare hälftens 1900-tal i småländsk idoghet och av starka minnen avdem som lämnat hemlandet för att söka lyckan på andra sidan Atlanten. For BengtErlandsson år 1956 till Amerika, för att med egna öron och ögon fascineras av emigranternasöde och berättelser om det nya landet. Denna resa kom att prägla Big Bengtsfortsatta liv då han i början av 60-talet byggde ett fort som inspirerades avvilda västern. Här bjöd han på shower av stuntmän i en annorlunda miljö vilketblev grunden för High Chaparral. 

När Big Bengt, som han senarekom att kallas, på tre månader lät bygga ett hotell med 200 rum, förklarade hanatt hemligheten bakom det snabba resultatet helt enkelt är; Att han som i såmånga andra sammanhang använde det sunda småländska förnuftet under bygget.Ritningar och konstruktioner togs fram på egen hand. Ingen av alla de byggnadersom finns på High Chaparral har ritats av någon arkitekt. För att verkligen hafull kontroll över byggverksamheten valde Big Bengt att inte anlitaentreprenörer. I stället startade han ett antal byggföretag som sysselsattesmed att bygga på området. 

Men i början av 1980-talet fick det framgångsrikaHigh Chaparral en stor motgång, Big Bengt häktades för bland annat svartbyggen Turär att idag är samtliga konflikter lösta och byggnadsnämnden har godkänt detsom Big Bengt byggt. 

Den övertygelse som ligger till grund för alla konfliktersom Big Bengt haft med myndigheter och byråkrater är att: Varje individ måsteges rätt att utvecklas så som individen vill. Att anpassa en stark egendomligperson till ett samhälle byggt på regler är som att försöka få ner en fyrkantigträkloss i ett runt hål. 
Vilket kan lätt förklara varför Big Bengt kom attfascineras av Amerika, och kanske framför allt av Vilda Västern. Ett land ochen period där individen gavs stora möjligheter att utveckla sina talanger. HighChaparral kan i viss mån sägas vara ett minnesmärke över de människor som påolika sätt genom hårt arbete och tro på sina idéer skapade Vilda Västern precispå samma sätt som Big Bengt skapade High Chaparral.

 

 

Du behöver inte läsa igenom den, jag ville bara sprida lite entreprenörinspiration. Jag blir nipprig nu när E.GO projektet är över. Entreprenörskap är allt en kul grej.  

Nu tro jag att jag ska se på ett par avsnitt av Andra Avenyn :)


Det regnar i Borås.

Min helg har varit bra. Lördagen bestod av julklappsshopping i Borås. Några klappar är nu avklarade men har fortfarande måånga kvar. 
Fick ont i magen under kvällen och gick till sängs rätt tidigt. Natten var lång och jag kunde inte sova, hade onontont. 

Vaknade sent på söndag morgon, fick i mig lite frukost sen var det sängen som gällde igen. Patrik var ute och jagade och jag sov till 15.00! Kanske var det sömnbrist, stress eller matförgiftning. Nu mår jag bättre i alla fall. Kanske var det glöggen, pepparkakorna, ädelosten, clementinerna och russin och mandeln som hjälpte mig att må bättre. :)

Sitter i Borås igen, ska snart till Drivhuset tänkte jag. Jobba intensivt så jag kan ta tre-tåget hem till Varberg och plugga. Det måste ju också göras. Hoppas på en hyacintdoftande lägenhet hemma i Varberg. Ska tända andra ljuset och krypa upp i soffan och förbättra min story om High Chaparall. 

Peter Jöback - Jag kommer hem igen till jul, är dagens julsång så här 16 dagar kvar till julafton. Lyssna, njut



Dagen efter

Dagen efter, ja, det känns faktiskt som det på många sätt. Det är dagen efter E.GO-dagen. Jag drack nog alldeles för lite vatten igår, var lite bakis utan något som helst intag av alkohol under gårdagen. 

Dagen efter är seg. Jag har varit på Drivhuset hela dagen och hjälpt Linn med att städa undan alla grejer sen igår. Jag har upplevt fler underjordiska gångar i kårhuset och insett att det där är ett väldigt komplicerat hus. Jag har pantat 137 petflaskor och burkar och fått mat för pengarna. (!)

Nu sitter jag på biblioteket på högskolan, tanken var att jag skulle läsa men inte ett ord har jag läst! Är alldeles för trött. 
15.42 åker jag hem till Patrik över helgen, det ska bli skönt. Julhandla ska vi göra imorgon, hoppas bara på att hitta något så jag kommer igång med det där... 
På måndag blir det väl Borås igen, ska sätta igång med utvärderingen av E.GO 2008. Inte är det riktigt slut än inte...
Men först ser jag fram emot en lugn helg med mycket god mat och sömn, och julhandling förstås. 

Se vad ni missat:

      

   

(Fika dagen innan och racerstol i underjordiska gångar)


Nähä, nu ska jag läsa tänkte jag. 

Dan före dan

Ville bara att i morgon genomför vi E.GO-dagen. 
12 m2 stor bildskärm står utanför Högskolan, vi har packat goodiebags och ja, vi är i full gång med detaljerna. 

Kom till Högskolan i Borås imorgon torsdag den 4 december kl 12.00 vet ja, om du inte har något bättre för dig :)



Multiplugg

Vi firade första advent så bra vi kunde. Lussebullar och julte till frukost. Försökte hitta julskyltning på stan, men det var inget vidare. Jag som ville se tomtetåg och dricka glögg, vinna paket och lyssna på julmusik. Här i Varberg hade butikerna bara söndagsöppet. :(
Så jag och Patrik gick till Kvantum. Hittade både gröt, julvörtsbröd och julmust. Gott var det!

Nu sitter jag i skolan och grejar med lite allt möjligt, multipluggar helt enkelt. Lotta försvann när hon skulle skriva ut papper... 
Måste snart hem och packa, vi åker till Borås i morgon. Stannar tills torsdag. 
Torsdag 4 december när E.GO-dagen går av stapeln. Snacka detaljplanering just nu. gah!! Vi hade varit galet rika om vi fått lön och inte jobbat gratis som vi faktiskt gör. 
Får se om jag hinner till Yogan. 
Har hittat lite roliga julklappar på nätet. Så det får nog allt bli en julklappsinköpsdag över internet någon gång nästa vecka. 

Tänkte ladda upp bilder från helgens festligheter. Men de ligger kvar på min kamera där hemma. Så det få bli senare. 

Nu ska jag hem och packa.

   


RSS 2.0