Värk

Sista dagen idag. Inatt ska hemtentan in och jag är i full gång med att finslipa resultatet. Sitter i biblioteket med magont. Jag som aldrig har magont! Kanske beror det på mördarlimpan som bakades igår, hälsobröd skulle det vara, stenhårt verkade det vara men ack så gott det blev. 
Näsan rinner lite men jag ska vara med på Step konditionspasset idag ändå, jag får väl känna efter tänkte jag. Jag är inte sjuk, det är bara att intala sig själv att man är pigg och kry.
 Imorgon är det ju faktiskt 1 april och ännu mer vår, solen får gärna komma tillbaka tycker jag. 

Värk Värk Värk. Aj så ont det göör. 

Ge mig en dosa

I Småland säger vi så, dosa. Du vet en sådan där kontroll som oftast ligger på soffbordet den du byter kanal på tv:n med, en fjärrkontroll helt enkelt. Utan dosan skulle inte tv:n vara komplett, jag menar du kommer inte långt med bara en tv Du måste ju kunna byta kanal, höja och sänka volymen, stänga av tv:n, spola, pausa och playa under en video. Du måste kunna växla mellan alla de olika surrounden som finns att välja mellan, ändra skärmläge och ja, Gud vet vad mer.. Det är ju otroligt irriterande när dosan inte fungerar som den ska, i värsta fall måste man titta på en dålig kanal i ett par dagar innan man tar tummen ur och byter batterier, vilket problemet oftast orsakas av - dåliga batterier. 

Ibland önskar jag att jag var en tv med en tillhörande dosa och att livet var en film. Tänk så bra om man kunde pausa när man ville, precis vid sådana tillfällen då allt är perfekt, vid en scen i filmen då man bara vill stanna upp och njuta. Sen finns det de scener som man gärna skulle spola förbi, jobbiga scener som man helst inte vill se eller vara med om. En annan fördel skulle ju vara att man kan stänga av ljudet då man är trött på det och inte vill höra, ett knapptryck så slipper man höra all skit... Det bästa skulle ändå vara att man kan stänga av och om filmen nu skulle vara under all kritik kan man byta film, till en bättre. Tänk så bra det hade varit. 
Grejen är den att ibland slutar batterierna fungera i dosan. Och man fastnar vid ett stadier då filmen inte alls är bra, och inte kan man byta kanal eller spola framåt för batterierna fungerar ju inte. 
Så hur gör man i det verkliga livet när man inte vill se eller höra vissa delar. Det går ju trots allt inte att bara stänga av. Av någon anledning fortsätter filmen rulla. 

Jag säger inte att mitt liv är en triller eller skräckfilm då allt bara är negativt utan mitt liv är mer som en sopa. Du vet, som skilda värdar. Med vänner, ovänner, intriger, avundsjuka, svartsjuka, glädje, lycka, sorg. Ja, som livet faktiskt är oftast. 
Allt kan strula till sig lite ibland. Men oftast finns det lyckliga scener med... Går det bra för en karaktär i sopan skiter det ju sig för en annan. 

Jag får väl hoppas på ett lyckligt slut. 

Just nu är jag den där karaktären då livet känns bra och jag har fina vänner men så finns det något som ligger och gnager i bakhuvudet på mig. 
I dagens avsnitt ska Josefine iväg och ge blod. Sedan ska hon ner till skolan för att plugga hemtenta. Ett träningspass ska göras, en vägg ska hinnas målas. Det ska bli spännande och se hur lasagnen smakar och glöm inte vinet. Man vet aldrig vad som händer när karaktären Josefine får vin i sig. 

Fortsättning följer....



Powerbar

Efter en otroligt lugn och skön natt utan några som helst störande moment är jag utvilad och piggare än någonsin. Vädret är underbart och morgonpromenaden satt finimang, jag är en powerbar utan dess like. 
Jag ägnar en tanke eller två åt dreamteam och de andra tävlande i mission 24 som sitter nere i skolan och sliter för att vinna, jag vad vinner de egentligen? Att prestera till 100 % under 24 timmar kan inte vara lätt. 

Själv avnjuter jag en god frukost bestående av naturell yoghurt, k special och frysta hallon. En frukost som är bra mycket lyxigare än gårdagens lunch. Hallon är lite av en favorit hos mig, frysta som varma, som hallonsås, hallonsaft, hallonglass, hallonCHOKLAD, vilda hallon som man kan hitta i skogen i sommar, hallondrinkar på krogen hallonhallonhallon i alla dess former.

Snart ska jag ner till skolan för att sälja in fångarna på fortet till klassen och lyssna på de andras fantastiska säljtekniker. Eftermiddagen kommer bestå av hemtenteplugg och så tänkte jag fjäska in mig hos Frida så att hon kan tänka sig att färga mitt gråa hår. 

För övrigt ler jag idag i mina päron-glass-tajts som Erik och Peter sa. 
Dessutom har jag pengar på kontot igen det är ju trots allt den 26:e idag, inte för att jag ska slösa pengar för det utan för att det känns bättre än ett tomt konto. 

Till sist vill jag tacka och säga hej till er som kommenterar min blogg. Tack, det gillar jag. :)


Hallon var det här.
Hoppas du får en fin dag. 




Studentlunch

Nu ska här avnjutas en lyxig studentlunch bestående av nudlar med biffsmak och ångkokade broccoli i micron. Till denna utsökta måltid ska ett glas vatten avnjutas. Kanske festar jag till det med ett knäckebröd till. 

Jag tyckte måltiden passade bra till min sysselsättning idag. Hemtenteplugg, ja det är sant jag pluggar idag. Och det är väl bäst att leva upp till sitt rykte tänkte jag. 



Jag borde...

Om Josefine skulle ta tag i den där hemtentan kanske? 


Planera tiden

Det gäller att planera i veckan, mycket ska hinnas med och mycket mer vill jag göra. Idag har tjejerna varit duktiga och pluggat inför tentan. Det råder lite delade meningar om vad vi kan och inte kan, och om vi boorde plugga lite till. 
Mina jag och Josefine alltså. 
Efter ett danspass nere på atletica är jag inte jättesugen på att plugga vidare därför har jag bestämt mig för att gå upp tidigt imorgon för en solig-morgon-rensa-huvudet-promenad. Tänkte försöka strukturera upp vad jag kan i huvudet innan jag läser igenom mina anteckningar en sista gång. 
09.00 är det tenta som gäller med banan och annat som kan tänka sig förbättra tankeverksamheten under några timmar. Där efter blir det lunch med trevligt sällskap. Eftermiddagen kommer bestå av hemtenteplugg, oyeah det ser jag fram emot. Har jag tur hinner jag kaaanske springa en stund på maskinen nere på atletica innan tenta-avskeds-klass-festen. 
Tacos i stora lass och massa trevlig ska vi ha. Men nästa dag är det plugg som gäller igen.

I helgen blir det blodgivning och familjemys i Göteborg. 
Det ser Josefine fram emot.  

         
Se så fint det kan vara en tidig morgon i mars. 
Tillökningen i släkten är ögongodis av bästa slag.
Och jag, jag gör mig så bra på kort, speciellt under tentaperioder. 

Sväller

En helt klart njutbar helg har det varit. Oerhört lugn och skön med för mycket mat, våfflor och choklad. Ja, det är sant, Josefine ha svällt en hel del i helgen. 

Jag har ett behov av choklad, det är väl en last kan man säga. Jag borde dock lära mig att lagom är bäst, och att det faktiskt är godare att äta i rimliga mängder och där med slipper den illa mående känslan efteråt. Problemet är bara att just under intaget av de läckra smakerna ökar behovet, och jag vill bara ha meeer, jag får inte nog. 
Men jag ska försöka hejda mig nästa gång. 

 Förklaringen till de 6-7 våfflorna jag åt i lördags ligger i pålägget, jag äter inte glass eller grädde på dom, utan endas socker och ibland lite sylt. 
Och chokladsås med glass a la Martin Johansson (50 g smör, 1,5 dl grädde, 3 dl socker och 1,5 msk kakao) är en smak och njutning för sig.  

Eftersom det är måndag idag lovar jag att undvika sötsakerna. Om jag skulle stoppa i mig något får det bli i rimliga mängder. Jag ska ju orka tänka också. 

Tur att det inte är jul. Då har jag nog förätit mig på dessa RockyRoad. 
Eller kan man föräta sig på choklad?

Den 22 mars

Det återstår 284 dagar av året.
Den 22 mars 1963 släppte Beatles sitt debutalbum Please Please Me 
Tänk på det. 



Att uppleva ett flow

Har du någon gång upplevt flow? En sådan där känsla då allt känns perfekt. Det kan vara när du avnjuter en kopp kaffe, är på en konsert och ääälskar musiken, en dag nere vid havet, en stund på gymmet eller framför tv:n ja när som helst när allt känns underbart bra. Man är lycklig och lever just då i nuet. 
Det har pratats en del om flow under några föreläsningar under året på Event Management-programmet. Att lyckas få besökarna på ett event att uppleva ett flow. Inte helt lätt det där har vi kommit fram till. Och när en föreläsare vid namn Bengt-Erik frågade oss om vi upplevt ett flow någon gång var det inte många som svarade. 

Men jag ska säga dig, att idag fick jag känna på det. 
Det började smyga sig på mig redan vid intaget av den otroligt goda chokladen i form av praliner som jag och Niklas stoppade i oss tidigare idag. 
Vi utbrast: mm, MMM och ååå och aaah vad gott. 
Efter det spenderades en timme nere på Atletica, AfroAerobic var det som gällde, och plötsligt kändes allt hel och hållet perfekt. Jag bara slets med i den afrikanska musiken, trummorna spelade och håret slängde. Jag älskar den där musiken, den där dansen. Kroppen liksom fylldes på med energi och efter det har leendet inte lämnat läpparna. 
Nu vill jag åka till Afrika och uppleva ett ännu starkare flow (för det borde jag ju göra när jag lyckades uppleva det inne på Atletica genom att bara höra musiken).

Men först:
Våfflor med massa sylt och Robinsson 2009. 

Uppdatering

Detta är ett sådant inlägg då jag bara uppdatera om mitt liv just nu. Inget sammanhang alls (jag ber om ursäkt).

Jag troooor jag sagt det innan. Räkor är lite av en favorit, gårkvällen var en favorit. Räkfrossa var namnet och vi levde upp till det. Jag ville bara uppmärksamma om det. 

Nästa fråga är vart tog solen vägen? Och varför kan jag inte ta tummen ur och vattna mina stackars uttorkade blommor? 
Tjejerna hade överenergi på Cardio Movesen igår, sikken dans. Helt underbart. 
Det blir Core och AfroAerobic idag, mest för att det är skoj. Tyvärr ställer vi nog in en mysdag nere vid fästningen i den försvunna solen, den som skiner bakom molnen idag. Vad ska vi göra istället?
Jag ska hinna plugga idag, men bara lite, jag loovar. 

Dessutom har släkten utökats med en liten(stor) pojk. En liten klump informerade mamma om men så mysigt med en bebiiis. Grattis Kusin Mattias och Cecilia måste jag säga. 

Nä nu ska jag nog borsta tänderna tänkte jag. Och svara på Evelinas sms jag fick inatt. 



Motivation på topp

Sol, lite mindre vind, och vatten is tha´ shit. De grova sconesen med cream cheese och marmelad och en chailatte på Espresso House är aldrig fel heller. Jag bara ääälskar det. Speciellt en sådan här dag. 
En stunds läsande i solen nere vid Subbe fyr gjorde susen efter fikat. Nu är pluggmotivationen på topp och jag ska sammanfatta tre kapitel ur boken Marknadsundersökning - en handbok. 

Ikväll blir det glasswienerbröd, det tycker måmå att jag är värd på min namnsdag. 


Mmm...
(OBS! Bilden föreställer en vanlig scones utan cream chees och marmelad och en vanlig latte. 
Inte lika gott som mitt ultimata val (grov scones och chailatte). Men det får duga här..
Du förstår nog ändå. 


Solens Strålar

Jag kunde hålla mig längre, jag vet att mamma tycker att jag inte borde. Men solen har strålat hela veckan. Trots att mamma tycker att jag kan vänta ska Josefine ha vårskorna på sig, ljusa jeans och t-shirt (och kofta) idag. 
Man ska frysa in vintern och svettas in våren heter det, men jag vet att solen vill mer och kommer höja temperaturen idag till kanske 5,6,7 plusgrader!
Idag är det dags för sista föreläsningen på Event Managerprogrammet. 9-16 är schemalagt, sen ska jag ut och lapa sol en stund innan jag sätter mig med tentaplugg igen. 


Sånna blir vi av sol och tidig vår. Glaaaada och förväntansfulla.
(Kolla in Louise meterlånga uppkavlade armar)
Påsken för några år sen var det här. Påskägget ligger i trädbusken bakom oss, om du undrar. 



Vidare funderingar och förklaringar.

Detta inlägg är mest som svar till kommentarerna av förra inlägget "Ödet".

Lotta, det skulle vara intressant och roligt att få se det där med Robert Gustavsson. Att bara göra utan att tänka och sedan ta konsekvenserna. Det var en bra tanke tycker jag. Att bara göra. Köra på liksom, så får vi se. 

Men det var ändå lite lustigt (tycker jag) att jag fick Göteborgs universitets utbildningskatalog i postlådan idag, och att det står "TÄNK OM..." med stora bokstäver på framsidan är ännu lustigare, lite läskigt rent ut sagt. 
Kanske var det ödet som leker med mig, kanske är det Gud. Vem vet. Jag ser det som ett tecken. Göteborg lockar mig ännu mer nu. 

Sen vill jag bara reda ut kommentaren som jag fick av "den äldre Lorentzson". Bilden i det förra inlägget föreställer min storasyster Louise och Mig. Lousie kan nog vara 5 och jag 3 typ. Och vi har INTE fång-klänningar på oss. 
Det är sjömans-klänningar ser du väl? :)


Vill bara säga det att här i Varberg är vädret så fint så man pluggar i solglasögon. 
Ja, det är saaant. 
Och så äter man hallon och vaniljkesella en kväll som denna, för att man varit duktig. 



Ödet

Nu har jag funderat igen, så mycket att jag inte riktigt vet vad jag funderat på. Mycket vår och sommar, lite framtid och en hel del 
Undra-hur-det-skulle-bli-om-tankar. 
Har du tänkt på det någon gång? Hur allt skulle vara om du inte pluggade just nu, eller jobbar där du jobbar idag, eller liknande. 

Jag brukar fundera på hur det skulle varit om jag inte läst den här utbildningen, om jag inte flyttade till Varberg. 
Man kan väl se det som vägsjälar i livet, du kommer till ett visst stadier i livet där ditt beslut kommer påverka din framtid. Nu ska du inte tro att jag funderar över detta varje gång jag ska ta ett beslut, absolut inte. Men tanken kommer så här i efterhand ibland. Hur hade det varit om jag jobbat ett år innan jag började studera, eller om jag rest. Då hade jag aldrig träffat vännerna här i Varberg, jag hade kanske inte klippt lugg (igen, och igen), fått biljett till U2, eller köpt de där gröna tajtsen. 

Huvudsaken är väl ändå den att jag är nöjd med hur jag har det nu, annars hade jag ju blivit tokig av alla funderingar över hur jag hade kunnat ha det. Jag menar tänk om jag hade köpt en trisslott den 3 mars 2008 och vunnit flera miljoner, nu gjorde jag ju inte detta, jag köpte inte ens trisslotten... Men lika glad för det är jag. 

I och med alla dessa tankar har jag börjat fundera på framtiden lite, i liknande banor. Tänk om jag inte kommer in på det tredje året, eller om jag inte hittar en lägenhet. Tänk om jag inte alls vill läsa ett år till efter sommaren? Tänk om jag vill jobba då, som Event Manager. Vad ska jag göra då? Tänk om jag inte får ett jobb, eller tänk om jag får ett jobberbjudande men så vill jag plugga istället. Tänk om min chans försvinner i och med det. Tänk om det inte finns något jobb åt mig efter det tredje året... Jag tror du förstår. 

Kanske är det lika bra att lita på ödet. Det som sker, det sker. 
Och så är det. 


Vem kunde tro att jag skulle sitta här i en soffa, i Varberg ca 18 år senare? 
Ingen, ingen, ingen alls. 
Det är upp till ödet. 
Hittills har det ju gått bra. 

Ser slutet.

Sista seminariet är gjort (om man inte räknar med ex. arbetet), sista grupparbetet är avklarat (kämpigt värre). På torsdag har vi sista föreläsningen tillsammans, om en vecka sista tenta, sista pitchen sista hemtentan. Sista allt börjar det blir. Snart väntar 10 veckors examensarbete. Folk kommer vara här och där och lite där. 
Sorgligt men sant: Jag ser slutet. 

Jag kommer befinna mig nere på Campus den här veckan med böcker och anteckningar. Jag ska sätta mig längst in i Biblioteket, där jag kan se havet och solen, hamnen och kallbadhuset. Där ska jag lära mig ALLT om marknadsundersökningar och försöka intala mig att det faktiskt är intressant och vettigt att lära sig. 
Sen blir det träning förhoppningsvis, Varberg är inne i en våg nu, kanske för att det är en sommarstad och våren/den efterlängtade sommaren smyger sig på oss, passen på Atletica är uppbokade som aldrig förr, man får kämpa för att få vara med. 

Det ligger liksom i luften att snart är sommaren här, om ett kvarts år typ. 
Jag har blivit en av dem, de som lever för sommaren. Visst, jul är mysigt, och snowboarden är en glädjespridare men det är ändå något visst med sommaren. 
Egentligen är det under våren som leendet är störst, antagligen på grund av alla förväntningar inför sommarens lediga, soliga och underbart härliga dagar/nätter som faktiskt slår krokusar och tussilago, nysopade gator och de bleka vinterskinnet som börjar få färg. Jag längtar till och med efter att få höra vinden i de lövgröna träden, efter lukten av nyklippt gräs, och efter ljuden ifrån en sommarstrand en vacker dag och självklart de ljumna nätter utan några som helst bekymmer. 

Snart är vi där. Snart är sommaren här. Men först ska jag ta examen i Event Management.


"Inget kan stoppa oss nu"
och skål då. 




Tentaplugguggugg

Nu ska Josefine strukturera upp sig. 
Tentaplugguggugg för hela slanten är det som gäller och jag ska vara effektiv tänkte jag. Men helst hade jag velat ha gårdagen tillbaka. Uuuuunderbara SOLEN. 

    

Helmysig helg

Kallbadhuset. Födelsedagskalas. Laxplanka. Stad i ljus. Pinkroom. Dansdansdans. Hotellfrukost. Bubbelbad. Ångbastu. Fotbad. Strandpromenaden i VÅRVÄDER. Lapa sol. Glommen. Och nu: jäsa med hallon och kesella. Sen: Mia och Klara. Parlamentet. Beck.

Positiva Josefine

Det blir U2 i sommar - Underbart!
Det blev pastasallad a la Josefine; 
pasta, rocula, soltorkade tomater, pesto, avocado, oliver, mozarella och knaperstekt bacon - Supergott!
Det blev Cardio Moves - Energikick!
Det blir en mysig hemmakväll - Skönt!
Det blir tidigt sängbesök - Det tycker jag är Fint. 


Bortskämd

Jag går och tror att allt ska fungera som det ska, jag tar för givet att vattnet ska rinna när jag sätter på kranen, att ugnen ska bli varm när jag sätter på den, att lampan ska lysa när jag tänder den, att jag ska vakna upp i en varm och skön lägenhet till ljudet av klockradion. 
Men det är inte alltid så självklart. Tro mig. 
Min lägenhet är svart, kall och ur funktion kan man säga. Det är något fel på elcentralen nere i källaren, i det låsta rummet. Inte visste jag det igår kväll när jag kom hem. 
Självklart var jag tvungen att testa strömbrytaren 4,5,6 gånger innan jag förstod att lampan funkar nog inte. Jag gick till nästa, men den fungerade ju inte den heller. Det är vid sådana här stunder som jag önskar att jag är mer händig, eller gick elprogrammet på gymnasiet. Tur är nu då att det finns eldsjälar som kan komma till undsättning. 
Vad vore mitt liv utan karlar? Även om problemet inte löstes kändes det bättre med en karl i huset. 
Först nu på morgonen fick jag förklaringen att det var fel på elcentralen och att det kan ta en stund innan den fungerar igen, jaha, då blir det mys med värmeljus ikväll. Det kan ju vara fint, kul med lite förändringar i vardagen. Bara jag slipper frysa. Men tänk på stackarna som alltid har det så Josefine. Tänk på dom stackarna. Och te är ju faktiskt gott, frågan är bara hur jag ska varma vattnet, spisen var inte helt ok idag.   

Men lika glad för det är jag men gladast är nog....vem?


Frysta bär, precis som mina fötter.

Fel rutin

Jag gjorde fel i morse. Satte väckarklockan en timme tidigare än telefonen. Jag tänkte att om jag skulle vara pigg kunde jag gå upp en timme tidigare och kanske ta en promenad eller göra något vettigt. Men så blev inte fallet. 07.10 vaknade jag av väckarklockan och "gryningsljuset" ifrån den. Trött som jag var låg jag kvar i sängen för att somna om. 07.30 vaknade jag igen av att radion i väckarklockan sattes igång, P1 är inte skitkul att försöka somna till. Till slut somnade jag om och vaknade igen vid 08.30 av alarmet på telefonen men då hade ju gryningsljuset försvunnit och det var mörkare i rummet än timmen innan. 

Helt fel rutin, helt fel start på dagen. 

Och idag är jag skoltrött. Ni får ursäkta. Jag lovar att följa min gamla rutin imorgon. 
Vilket betyder att jag ska vakna 07.10 av gryningsljuset, 07.25 sätts P1 igång, 07.30 börjar nyheterna och mitt alarm på telefonen ringer. Då går jag upp och dagen börjar bra, bättre än idag. 



Struktur

Jag måste erkänna att jag är en aning skoltrött. Man blir väl det efter 14 år i skolan. Jag måste strukturera upp vardagen bättre för att ta mig igenom de sista tre månaderna som är kvar. 

Josefine måste:

Läsa litteraturen engelsk som svensk.
Hitta den gamla tentan.
Hitta en pluggpartner som motiverar mig.
Träffa Janna och komma igång med ex. arbetet.
Få tag på J. Berglund.
Hålla tummarna för att GU vill ta emot oss Event Managers ett år. 
Hitta en lägenhet någon gång någonstans. 
Färga håååret.
Köpa presenter.
Komma på en idé att pitcha. 



Förväntningar

Coldplay, U2, Tomas Ledin, Winnerbäck, Melissa Horn you name it. Jag vill så gärna besöka deras spelningar i vår/sommar. 
Mitt jobbschema för sommaren är på väg och jag ser fram emot att se det (det kan låta konstigt, men det är saaant). 
Jag ska börja planera, längta och skapa förväntningar inför den ljuva sommartiden.
  Jag ska leta fram solglasögonen, bränna strumpbyxor, och äta glass. 
Dessutom ska jag försöka att hinna njuta varje dag. Möta våren i störststan Stockholm, skriva examensarbete, inte stressa för mycket och börja plugga på tentan som är om två veckor. 
Och självklart ha förbaskat roligt!

Har du tänkt på så mycket förväntningar man har inför våren, det är väl därför man reder ut det här med vintern kan jag tänka. Men snart sitter man här igen, i regn och rusk och funderar på vart sommaren tog vägen, och våren som inte kom. Det bästa vore om jag kunde ta med alla mina förväntningar och sätta dem i verklighet precis så som jag förväntar mig dem. Så att jag kan njuta av dem precis på samma sätt som jag förväntat mig. Det handlar väl om att stanna upp och känna efter som jag säkert skrivit här förut. 
Snälla du, njut, inte bara nu utan när det verkligen sker. 
Förväntningarna alltså. 


Här vill Lovisa vakna upp. 
Jag vill veta hur man gör.
Annars är jag nöjd med att bara titta på. Det ser så fint ut. 





Tänkvärt

Tre tavlor inne på Oscars:
      

Jag tyckte det såg bra ut tills jag såg den tredje. 
"I wonder if it's possible to have a love affair that last forever."
Vad tror du alla väntar på? Bättre väder? 

De andra två var tänkvärda, värda att tänka på en extra gång. 

Schtörst-tuggan

Idag är det en sådan dag då Josefine behöver någon att skratta med. 

Någon frivillig?

Läsa kapitel 7 i Getz
Diska
Dansa - Cardio Moves
Äta kyckling 
Prata i telefon
Träffas och trivas
Sova en liten stund
... Är annat som Josefine behöver göra idag. 
Vissa punkter är trevligare än andra. 


"Det är bara och bita i det sura äpplet, och jag ska ta schtörst-tuggan"
-Sandra Therese Jonsson

Hålla tummarna.

Jag ska ta mig en promenad längs havet idag. Bara för att tänka och fundera lite. Ofta lyssnar jag på musik när jag är ute och går, ofta relaterar jag tankarna till sången, men idag ska tankeverksamheten få sjunga sin egna melodi.Utan någon som helst påverkan av annan musik.
Jag ska fundera på hur bra jag har det, hur lycklig jag är och vad små mina enstaka bekymmer är. (Jag menar barnen i Afrika svälter fortfarande...) Jag har det alldeles för bra om jag tänker efter. 

Det värsta är att man inte är medveten om det förens det är försent, det brukar ju vara så, tyvärr. 
Det värsta är också att när som helst var som helst kan det hela förstöras och det där då man börjar fundera på hur bra man faktiskt Hade det. 
Därför ska jag fundera på hur bra jag faktiskt Har det nu och här. Jag ska fundera på hur jag kan känna mig mer lyckligt lottad över att jag har det som jag har det. 

Sen ska jag hålla tummarna, och be (om jag hade varit så pass religiös) för att det kommer gå bra och bli bättre för dom som inte har det som jag, just nu, här och nu. 



Ta dig en funderare på det där. 


Berusad

Solen skiner och jag är glad. Tänk vad den kan påverka en, den underbara solen. Jag är näst intill berusad, av våren som är på väg. Jag känner det. Inte så konstig eftersom det faktiskt är mars, ja det är sant, det är mars månad vilket betyder att vi har massor av födelsedagar att fira fram över. 
Härligt värre. 

Nä nu ska jag ut i solen.

Tre önskningar

Jag har tre önskningar:

1. En extra dag i veckan, en söndag till.
2. Inga bekymmer
3. Förmågan att kunna stanna tiden.

Och ibland vill jag slå någon. 


Det var bara det jag ville säga.


En bra dag för lääänge sedan. (kolla det korta håret)


Söndagar

Söndagar är de bästa dagarna oooom man tänker efter (med madicken-betoningen). Träffas och trivs är det som står högst upp på listan dessa dagar. Det är fint. Det är mat, film, skratt och resuméer av helgens bravader. Oftast är vi trötta, mest lagom trötta så att det är skönt att inte göra något vettigt, fast egentligen tycker jag att man kan kalla våra träffas och trivs-stunder för vettiga. Vi har det bra tillsammans. Jag kom med idéen att köpa sociten tillsammans, där kunde vi bo, få varsin balkong typ och ha det bra. Aldrig jobba, bara trivas och träffas, som söndagar. 
Det är mars vilket betyder att julen snart är här, men först kommer sommaren, den efterlängtade sommaren. Sorgligt nog. Men det är viktigt att tänka framåt. Vi har ju minnen tillsammans i alla fall. 

(Detta inlägg tillägnar jag er här i Varberg som känner igen er och tar åt er (ni i grillgänget och alla ni som tillkommit efter det), jag tycker så mycket om er).

     
:)


RSS 2.0