Lördag.

Räkor och vin har sin plats i mitt hjärta. Blandar man dessa tillsammans med några goa vänner kan inte kvällen gå fel. Tack för en trevlig kväll tjejer (och Fredrik)! 

Det är en lördag idag, precis som de flesta lördagarna. Vi ska träffas och trivas i längan ikväll, sen blir det några timmar på Oscars är tanken. 

Vi får se hur dagen artar sig. 

Ska vi leka?

Har du någon gång tänkt att livet kanske bara är en lek. Allt vi gör ingår i leken som går ut på att någon måste vinna. Fast egentligen är vi alla vinnare på något sätt, i olika delar av leken. 
Sen kan leken lekas snällt eller mindre snällt. Just nu verkar det som att jag är med i en del av leken, och min motståndare tar den verkligen på allvar. Han vill verkligen vinna det här, den här leken. 
.  
Men vad får man ut av det? Vad vinner man egentligen? Ära och berömmelse låter ju alltid bra, men just vid den här situationen är det inte ens i närheten av vad man vinner. Kanske vinner man ett brutet ben eller hjärta? 
Eller varför inte bara ett dåligt samvete?


Jag tycker bättre om att leka snälla lekar, när alla är vänner, när vi gör det tillsammans för att det är roligt och för att vi trivs med det. Träffas och trivs liksom. Sen om det är en lek vi leker eller om livet bara är så här. Tycker jag ändå att det viktigaste är att man mår bra och har kul. 

Jag är ingen dålig förlorare i alla fall :)


Grönt symboliserar tillväxt, harmoni, fräschör och fertilitet och antyder stabilitet och uthållighet. 
(Bara så du vet)

Det blir la väääääl

Då var det dags igen! En ny kursintroduktion  av kursen Affärsdesign. Eftersom Janna marknadsför sitt företag på mässan som Malin varit med och planerat måste jag lyssna med två öron idag. Den här kursen kommer vara till stor hjälp för oss till ex. arbetet. 

Att sälja sig själv handlar det om. Hur vi ska kunna överyga kunden om att dom faktiskt kan vara i behov av oss. Mig och Janna alltså. En Weddingplaner och en .... ja, vad var det jag ville bli när jag blir stor nu igen? Event Manager är jag till sommaren i alla fall. Det är väl skönt det. Att jag har avgränsat mig så pass :) Kanske blir jag världsmästare på att sälja mig själv till våren, världsbäst på att få människor att tro att jag är världsbäst på det jag gör. Vad det nu är jag gör. 
Som Niklas säger: Det löser sig alltid. Det är bara kul att man kan hamna i sådana här situationer. typ. (Jag säger inte att jag citerar, att det är precis exakt så han sa, men typ så uppfattade jag det). 

Det blir la väääääl. 

Nu ska jag tugga på mitt knäckebröd och kolla på sporten (!), ja, snart kommer ju faktiskt vädret....


Haaaamsta cider, mitt i sommaren. Kan det bli bättre?
I sommar är det jag som har befattningen Event Manager (vad jag nu ska använda det till?)
. . . Det blir la väääl . . .

Tacos

Jag erkänner att jag ser fram emot kvällen då vi ska slänga i oss Tacos, (för mig: igen). Men precis som jag sagt förut är tacos aldrig fel. Gärna en gång i veckan. 
Jag har en ledig dag idag vilket får mig att känna mig lat. Jag vill så gärna vara produktiv och göra så mycket. Men när sådana här dagar kommer blir det oftast inte mycket av det. Därför har jag som vanligt bestämt mig att skriva en
 Josefine-måste--göra-lista. 
Eftersom jag fortfarande inte pantat flaskor eller slängt kartonger och liknande där de borde är det ett av mina uppdrag idag. Träna ett pass Cardio Moves ska hinnas med innan den konstigt nog efterlängtade tacosen ikväll. 

När det kommer till begreppet tacos kan jag tänka mig att du själv har din egna tolkning om vad som bör finnas i denna maträtt. Bara för att förvirra dig vill jag berätta min enda rätta tacos som består av:
Kyckling, Grönsallad, Majs, Banan, Ananas, Paprika, Gurka, Rödlök, Salsa, Guacamole (bestående av endast avokado och kryddan), smulade tacochips och givetvis ett tortillabröd. 

Ha en underbar dag!





Världens bästa film

Jag skulle bara vilja dela med mig med de härliga skratten vi fick hemma hos Sofia förut idag. 
De fantastiska filmerna ifrån Åre-resan skrämmer bort allt var negativ energi innebär. 
Helt och hållet fantastiskt roliga filmer lyckades vi få till. 
Men ni skulle nog inte tycka de var så bra. Det är väl bara vi åtta töser som bodde ihop som förstår vår låga humor. 
Som lotta sa - "Våga jag kliva över golvet, vår humor ligger ju där". typ. 

Jag tro jag döööör av skratt!



Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

Positiv vs Negativ energi

Jag har kommit på mig själv att tänka allmänt negativa tankar, att lyssna på depressiv musik, klaga på mig själv, och för ofta säga: Jag är inte bra på det jag gör.
Efter att ha funderat kring detta under natten möttes jag av en diskussion kring just negativ energi på tv. Det visade sig att vi svenskar är överlag negativa på så sätt att vi aldrig kan ta en komplimang utan att säga något nedlåtande om just det som den andra gav en komplimang åt. 

Typ:
- Vad fin du är i håret.
- Nää, det är så slitet, jag ska snart klippa mig... 

Du behöver inte säga det, du känner igen dig i det. Det är nog något som vi alla är medvetna om. Men ändå gör vi ingenting åt det. Ett annat exempel kan vara när någon frågar hur du mår:

- Hur är det med dig?
- Jo det är rätt bra, är lite trött bara, eller lite förkyld, eller har lite träningsvärk, eller lite hungrig osv. 

Ja, det är så sant som att jag finns. Aldrig kan vi inte bara må bra, utan våra outhärdliga i-landsproblem ställer till det för oss. Är vi inte för tjocka har vi träningsvärk, är vi inte förkylda är vi trötta osv. 
Frågan är hur lätt det är för den andra parten att svara, (när du väl frågar hur hon mår) att det faktiskt är bra med henne. 
Det är negativ energi som smittar av sig på de andra. 
Är du bitter förstör du inte bara för dig själv utan för de i din omgivning också. Bitterhet är helt enkelt till för att sprida negativ energi. 

Jag har i alla fall kommit fram till att försöka sprida mer positiv energi.
Säger någon åt dig att du är snygg, ja då är du antagligen det. Om det nu mot all förmodan skulle vara så att hon ljög om det så är det säkert någon annan av oss nästan 7 miljarder människor här på jorden som tycker att du är snygg. Om inte det så tycker i alla fall en hund om dig. Och om någon fråga dig hur då mår kan du väl i alla fall försöka förgylla hennes dag med att säga att du faktiskt mår bra (du kunde ju mått sämre). 

Ha en underbar dag! 

och du... Börja dagen med ett leende, så har du det överstökat. 








Beach 2009

Den här dagen har inte varit händelserik måste jag erkänna. Jag har ännu inte varit utanför dörren. Men det planeras att göras senare. Något som jag där emot har gjort, det är köttfärssås, med smak den här gången. Jag är helnöjd. Konstigt nog hade maten jag stoppade i mig en ovanlig konsistens mer åt gröt och gegga än åt spagetti och köttfärssås. Kan detta bero på att jag vant mig vid att äta fullkornspasta möjligtvis? Eller har det med den rivna moroten jag kryddade köttfärsen med? Hur som helst så var det gott, trots konstig konsistens. 

Skulle det nu vara så att jag vant mig och i så fall tycker bättre om fullkornspasta är det ändå en positiv framgång av mig. Jag som inte gillar sallad kan i alla fall säga att numera äter jag fullkornspasta, knäckebröd och ibland trycker jag i mig det gröna gräset. Allt detta kan möjligtvis vara en bieffekt av att jag önskar att vara trimmad till beach 2009. Nog vet jag innerst inne att jag inte får ha för höga förväntningar på mig själv då jag faktiskt gillar mat och tv. Det viktigaste är ändå att man gör sitt bästa som mamma säger. 

Att jag och Hanna avbokade vår planerade träning igår och åt pizza och tittade på film med våra vänner är för mig ok med tanke på att vi faktiskt dansade natten före, och har slängt oss ner för Åres backar i fem dagar. Träning på söndagar ger ändå ingenting som Hanna säger. Så varför utsätta sig för att må sämre än vad vi redan gjorde?

Tyvärr har en liten förkylning smugit sig på mig. Så vi får se hur pigg jag är framåt i veckan. Jag är ändå tillräckligt nöjd med att jag inte stoppat en godisbit i mun under hela 2009. Sakta men säkert kanske jag kan trappa av med allt vad ett osunt liv innebär och då träna meeeer och äta bättre. 

Beach 2009 here I come!

Vardag

Nu är vardagen snart tillbaka. Måndag morgon och jag har inte haft något bättre för mig än att nörda mig på facebook och lyssnat på musik. Vaknade med en förkylning idag, inte alls bra tänkte jag. Men den går väl över. 
Imorgon drar skolan igång igen, och först nu har schemat för andra kursen lagts upp. Syster, jag har mer att göra än vad jag trodde. Men alldeles lagom mycket kan jag tänka. 
Allt detta betyder att resan till Åre verkligen har gått till historia och nu kan vi bara minnas dagarna som underbara där uppe. Det var det faktiskt. 

Men nu ska jag ta tag i vardagen. 

Att kasta sten i glashus

Förlåt för allt jag krossar omkring mig. Det är inte meningen att förstöra allt i min närhet. 

Kalas

Då nalkas det kalas igen. Ett kalas hos Henrik Jägryd kan vi ju inte missa. Därför har det inhandlats både förtäring och utstyrsel idag nere på stan. 
Jag och Hanna sprang på Moster Eva och morbror Jööööögen :) Så nu fick Hanna ännu en lektion av det sköna Småländska spååååket. 

Sen blev det sen lunch på Mingan. Gott och trevligt var det. 

Nu är jag ensam igen. Funderar på att snart hoppa in i duschen, för att sedan bege mig upp mot längan där det ska piffas och fnittras. 

Jag gillar det där med att man först träffas för att sedan gå tillsammans till festen 
för att först träffas där för att sedan tillsammans gå ut. 
Om du förstår. 
Ju mer vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans, ju mer vi är tillsammans ju gladare vi bliiiiiiiiiiiiiir. 



Knäckebröd.

Knäckebröd är det bästa. Det bör man alltid ha hemma. Knäckebröd och gott te. Ägg är också bra. Det är gott, men blir mätt sen finns det dom som säger att det är nyttigt. Man kan variera sig i ägg-världen också. Mosade ägg, hårdkokta ägg, mediumkokta ägg, löskokta ägg, ägg med salt, ägg med peppar (!), ägg med kaviar, kalla ägg, varma ägg, okokta ägg, vändstekta ägg, stekta ägg, scrambled eggs, äggröra, and so on.... 

Jag måste slänga ut mina döda blommor idag, och gå till återvinningsstationen med skräp. Har lite flaskor som bör pantas med. Jag blev glad när jag hittade en bortglömd bonuscheck ifrån Ica när jag rotade bland mina "viktiga papper", så det blir lite shopping nere på kvantum eftersom jag idag kan utnyttja två bonuscheckar a´50 kr. 
Det blir en runda på stan med. 

Jag kom fram till att den här sysselsättningen som vi valt, att vara student är helt rätt för mig  just i den här delen av livet. Vi har roat oss en vecka i Åre, utan någon som helst tanke på skolarbete då våra kurser inte dragit igång än. Vi har en föreläsning, en introduktion på tisdag, sen är vi leeeediga tills nästa tisdag då kursen verkligen drar igång. Och eftersom det bara är introduktion nu på tisdag antar jag att vi inte kommer ha något för oss än att beställa böcker den resterande veckan. 
Det bästa just nu är i alla fall att csn har stoppat in lite pengar på kontot. Så nu kan vi faktiskt leva med. Eller?

Ikväll ska vi fira Jägarn. Det ser jag fram emot. :)






Åre 2009

Det var sköna dagar uppe i Åre med skratt, sol, vind, snö, blåmärken, alkohol, god mat, fina vänner, dans, sång, stad i ljus, kö kö kö kö, after ski, pink hink, liftåkning, studiebesök, transportsträckor, ännu mera skratt, ännu mera alkohol, skid- och snowboardåkning, bussåkning, tågåkning, ännu mera skratt och ett perfekt avslut. 
Har jag glömt något?

Tack för i år Åre. 

       



Handledning

Vi hade en riktigt trevlig pratstund under handledningen. Lite allt möjligt kom på tal. Men jag och Janna blev i alla fall lite klokare och har huvudena fulla med idéer! Både om framtiden och ex. arbetet. 

Nu väntar jag på mor och far, vi åker till Göteborg för familjemys med bio och god mat. Imorgon bär det av till Åre!

Vi ses i backen!!!

      

Ex.

Gårdagen bara sprang förbi. Jag tränade Bodybalance för första gången jag var inte helt balanserad om man säger så. Men kul var det, och musklerna tränades och töjdes och gjorde ont. Idag kom jag knappt ner för trappan med min träningsverk. Konstigt nog tycker jag det är skönt och jag känner mig så nyttig. 
En musikträff med Sofia hann jag med innan kvällen spenderades på det über coola stället Cheers and Beers här i Varberg (...) Trevligt värre.

Nu sitter jag i skolan igen. Väntar på Janna. Vi ska nämligen ha handlening inför examensarbetet. 

Sen blir det en runda på stan för att uträtta lite med behövliga ärenden än igår. Så som alkohol till Åre.

Väskan är packad, musiken är laddad, jag är redo. 





Tomt på kontot!

Jo, det kan jag lova. Ett seminarie som gick bra och sen for jag ut på stan. Jag kände mig så nöjd, så bra och ville unna mig något fint. Och så blev det som alla andra gånger när Josefine roar sig på stan alldeles ensam, när hon kan gå i vilken affär som helst, och lyssnar på butiksbiträdena fullt ut. Och ja, kläderna är jättefina, dom passar jättebra men min kloka tanke som lyder: "lyssna inte på dom, dom vill bara sälja, och lägg för sjutton dina pengar på något annat, mycket bättre" liksom glöms bort. 
Resultatet blir alltså att jag hann med att köpa både jeans, topp och linne + linsvätska och ansiktsrengörningsgojs. Men så övertalade Carro mig att lämna tillbaka linnet i alla fall. Och det kan jag tänka mig, men dom andra plaggen var så fina!

Så nu sitter jag här, pank, och ska beställa liftkort till Åre och smaska i mig lite mat. 

Men jag har ju faktiskt inte ätit något godis i år, och jag drack ju faktiskt bara vatten igår, och jag ska ner och träna sen, och jag röker, snusar eller knarkar inte heller. 
Så jag få faktiskt unna mig för mycket shopping, ibland. 

God morgon

Dags för semenarie, vi ska prata om organisering av event. Det här kommer bli intressant. Jag är redo, alltid redo.
Sen ska Josefine unna sig en stund på stan. Det gillar jag.

Jag sov skönt inatt, i min renbäddade säng.
Ha en fin dag.

Mer tid tack

Mer tid åt annat. 
Mindre tid på facebook har jag lovat mig själv. Det blir väl oändligt många inlägg här istället. Men jag ska allt visa att man klarar sig utan facebook. Det är ju ingen drog precis. 

God natt. 

Bra gjort av mig.

Jag har tränat och varit duktig. Jag var helt slut efter ca 30 minuter, men jag var med ääända in i slutet. Skönt är det nu när det är över. Och jag kom på mig själv att jag inte tänkt någonting under själva passet. Yes, bästa sättet att rensa huvudet är att träna, (och diska). 
Skrev en låt hann jag med. Lotta tycker jag ska skriva en bok, och javisst, den kommer den med. Men först ska jag satsa på musiken :)

Och komma på vad jag verkligen vill med mitt liv. 


(Jag har tagit tummen ur och kontaktat min praktikplats si sådär 2 månader sent).

Blå ögon

Om man skulle ta och skriva en sång kanske?

Ska ner till Atletica senare, det ska bli skönt att rensa huvudet. 



Inför lördag

Det är så sant så. På lördag åker vi till Åre och det ska bli uuuuuunderbart!
Vi satt ett par timmar på Mingan igår och planerade, äntligen började förväntningarna stiga rejält. Men inte allt för mycket som Lotta säger. Såå kul kommer vi inte ha. Det var väl inte så himla kul förra året? Äsch, Åre, vi får väl se hur det blir. Men jag kan inte rå för det. Jag längtarlängtarlängtar tills vi är där och slänger oss nerför backarna! 
Och jag vet att det kommer bli kanon! (om inte bättre)



Det luktar vitlök i min lägenhet. 

Jag blev lite frustrerad igår när tanken om framtiden kom upp i mitt huvud. Vad ska jag ta mig till? Vad kommer det  bli av mig? Vad vill jag med mig själv och MED MITT LIV? Jag har ingen aning. 
Därför har jag bestämt mig nu att jag inte ska tänka så mycket. Sluta tänka helt enkelt. Att tänka är överskattat. Jag tänker alldeles för mycket. 

Jag har i alla fall tänkt ut att när jag flyttar här ifrån Varberg kan jag alltid köpa mig en Bregott med havssalt. Det kan hjälpa mig att drömma mig bort hem hit till Varberg igen. 
När man ska "skopa upp" smöret med en smörkniv liksom skvätter saltet. Precis som havets vågor på en strand. 
Det är sååå likt varberg. Bregott kommer alltså vara min räddare då jag saknar Varberg.

 Ett stänk av havssalt och jag blir lycklig igen. Sen om det kommer från smörpaketet eller inte, det ska jag inte tänka på.


Nu ska här packas inför ÅRE 2009!!!

Sprit krock & rock n´roll 

(och diska)



Rise and shiiiine!

Det var segt att vakna idag. Snoozade 30 minuter. Min väckarklocka hann sättas på och stängas av innan jag var uppe ur sängen. Jag hade en dum tanke igår, att jag inte var så trött ändå. (Trots att jag sov max fyra timmar natten innan, däckade på soffan mellan 10.30-13.00 och behövde helt enkelt varva lite sömn.) Så jag somnade inte förens framåt tolv. Men nu är jag uppe och knapra in mig knäckebröd. Dricker saft till eftersom jag inte tagit tummen ur och handlat. 

Umgicks med mig själv gjorde jag. Spelade piano, utforskade vad min dator hade att erbjuda förutom internet typ. 

Idag är det redovisningar som gäller, heeeela dagen. Sen - åremöte, bara för att vi ska öka förväntningarna ännu mer. 

Har två jobbiga uppgifter att ta tag i: 
Maila praktikplatsen 
Ringa sommarjobbschefen. 

(Ja, det är just det där med att ta tummen ur som är jobbigt).


Bra, när man är ensam

Ville bara bjuda på sången som får mig att le, hoppas du också gör det. 
I wanna give you a good song 
Something you may need when you feel sad and grey 
Sometimes we all need to sing a long 
Just let it out push your heartache away 

Girl I have seen you've been struggling 
Trying to figure out why they left you behind 
I know just how miserable you've been 
So let me help you find a way to make sweet music again 
...
Sometimes we all have bad days 
When everything feels far away 
If you'd ever let me I'd do my best to bring you up again 
...
I hope you one day decide if 
The important things in life should bring you down 
We all feel better without it 
So let it out don't you keep it inside 
It won't be no surprise If you suddenly rise again
To be the one you were before
Just let love be your guide my friend 
And you will never feel the same again 

Just let me tell ya 'cause I know 
...
Sometimes we all have bad days 
When everything feels far away 
If you'd ever let me I'd do my best to bring you up again 
Just let me and I won't ever stop no no 
...
Sometimes we all have bad days 
When everything feels far away 
If you'd ever let me I'd do my best to bring you up again 
Just sing a long now 
Lalalalalalalalalalalalalalalala 
...
Sometimes we all have bad days 
When everything feels far away 
If you'd ever let me I'd do my best to bring you up again


Saker som får mig själv att skratta, åt mig själv, helt själv.

Sitter i skolan, blev precis klar med vår powerpoint vi ska ha imorgon under redovisningen. Tekniken är allt bra, när den fungerar. Det ska bli intressant att se hur vi reder ut vår presentation med bilder, storys, musik och skådespel. 

Jag får bokstavligt talat plats i min nya stora väska. Jag har testat. Kom på att det är sånt man måste göra när man är ensam och singel, saker som får mig själv att skratta, åt mig själv, helt själv. 

Det var kul att kära mormor ringde idag, hon är för go hon. 

Nu vill jag hem och äta. 





Helgens bravader

En minst sagt trevlig helg har jag haft. Med både färsk tacos i fredas och dagen efter, dagen efter tacos i söndags. Tacos är alltid gott! 
En sväng till Ikea blev av, och jag köpte baaara bra-att.ha-grejer. Men det kanske är svårt att hitta bra-att-inte-ha-grejer på Ikea? God mat har dom i alla fall. 
Jag och Niklas fick en snilleblixt och ville inta ett par cl alkohol under kvällen och visst gjorde vi det. Jag och Sandra försökte utvärdera kvällen dagen efter både på solariet och hemma hos henne och Lotta. Där vi avnjöt tacosen ifrån fredags.  
Sen blev det tunga ögon som såg på film. 

Var lagom utvilad när klockan ringde kl. fyra idag/natt. Jag är stolt över att kunna berätta att jag faktiskt har jobbat 4,5 timmar i Varbergs snålblåst. Vi förgyllde tågresenärernas morgon helt klart. Delade ut frukostpåsar och försökte få fram information om Öresundstågen. Information som vi inte hade en aning om. Alltid finns det en eller två klimaterie kossor som gör allt för att förstöra andras dagar. Men synd för dom. Att dom ska behöva vara så bittra och hamna på min bittra-människor-lista. Inte en framtidsdröm kan jag lova. 

Så var det med det. 
Ska snart iväg och plugga med tjejerna. 





Vilken härlig dag

En mycket glad Josefine vaknade upp till sin gryningslampa idag. Solen sken och fåglarna kvittrade, trodde jag då. I sängen. Det visade sig att det var fem grader plus och gråtrist. Men vad gör det när man vaknat som om det vore en underbar sommardag? Bara fortsätter att njuuuta. 
Janna kom hit, vi satt och prata om både det ena och det andra. Det var riktigt mysigt. Sen blev det en runda nere på stan. Hade lite ärenden. 
Carro och Frida hjälpte mig att välja vilken väska jag skulle köpa. Eller rättare sagt de såg till att jag ändrade uppfattning om att jo, den större och billigare väskan är bättre än den mindre och dyrare. Det blev helt enkelt en hockeytrunk som jag själv kunde få plats i. Så nu behöver inte mamma oroa sig att jag ska packa för mycket, eller handla för mycket när jag väl är uppe i Åre. Jag kan ju ta med mig hela min garderob, nästan. 

Sen var vi tre hurtiga ihop och tog oss en promenad bort till Lassabacka för att köpa ett lås till min snowboard, hade tänkt att behålla den tills nästa år med. Och inte göra en repris i favorit och bli bestulen uppe i Åre. Vi kunde inte motstå Sibylla som låg rätt över parkeringen när vi kom ut ifrån intersport. Så det blev en efterlängtad lunch på Sibylla. Gott var det, och mätt blev jag. 

Det bästa är nog ändå att min studentkårsavgift är makulerad och jag ska bara behöva betala hälften. Och att Eva (sekreterare till hyresvärden) stoppade mig i dörren förut. Min hyra för januari har dragits två gånger så jag ska få tillbaka 4250 kr!! Att så rik man känner sig :)

Sen så är jag väldigt glad för Patrik som ska vara arbetsledare för första gången på måndag! 
Fan vad bra du är på det du gööör. 

Nu blir det en skön stund i solariet tänkte jag. 

Sen ser jag faktiskt fram emot att få träffa SAAAAANDYYY!

Jag är glad idag. Det är en bra dag idag. 

Trevlig helg på dig. 

Lyckligt slut

Tänk om livet är så. Att det får ett lyckligt slut. Tänk så bra det hade varit. 
Min dag slutade i alla fall lyckligt. Skönt det när man tänker på min morgon som var bitter. Men så slutade den såhär bra. 
Missförstånd är något vardagligt som man borde reda ut oftare. Det blir bättre då. Mycket roligare.

Spel är aldrig fel, det värsta är bara att vara en dålig förlorare eller dålig vinnare. Jag brukar vara rätt neutral när det kommer till det. Men ikväll blev jag alldeles till mig. Jag visste tidigt att jag och Johan skulle ta hem vinsten. Och jovisst, det gjorde vi. Men spännande var det.
 Bara jag inte blir van vi det här nu, att vinna. Jag vill inte vara en dålig vinnare eller dålig förlorare, vilket jag blir om jag fortsätter att vinna och plötsligt senare förlora. 
Hur som helst. Än kallar jag mig för en bra förlorare. 
That's it. 

Det bästa kanske kan vara att lovisa har börjat blogg igen. 
http://lovisairl.blogg.se


Go Girl!



Snön ligger vit på gator och torg

Jag har tagit mig upp ur sängen, fått i mig lite frukost och slagit ner mig själv i soffan. 
Här ska produktiviteten sprudla må ni tro! 
Men först ska jag borsta tänderna och ta på mig lite kläder. 

Jag tog mig en sovmorgon eftersom jag inte kunde somna igår. Låg och tänkte, som om jag inte var bra på det förut liksom. Som om jag inte gått och tänkt hela dagen. Nähä, då ska det röjas om i hjärnan precis när man ska lägga sig till ro för en god nattsömn. Jag somnade i alla fall... sent. 

Det verkar ha snöat hela natten, det är ett winter wonder land utanför mitt fönster. Det gör mig glad. 

Sen en tid tillbaka har jag varit trött. Försökt att vara allt påsamma gång.
Så mycket man kan göra och borde och vill. Mitt i allt så ska man räckatill.
 
Sen en tid tillbaka har jag varit tom. Och försökt att hitta spår som leder rätt.
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan.
Och mitt i allt så ska man vara sann.
 
Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler. Och samlat damm på min gitarr.
För allting jag skriver blir ändå för kort.
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort.

Ryck upp dig. 


Semiotikens värld

Jag säger då det. Fördomar och egenbakade tankar i ett förvirrat huvud kan ställa till det rejält. 
Det värsta är att jag är medveten om den här. Just vad symboliken kan ställa till.  Herregud, jag skriver en uppsats om det. Men ändå faller man för det. 
Jag kan bara säga ursäkta min hjärna, jag bygger om. 

Hahaha men det är kul att skratta åt det, efteråt. 

Salta och Peppra var det med ja.

Att plugga på Campus Varberg

Här sitter vi som två fångar i en cell. 
På jakt efter nyckeln till frihet. 
Arbeit macht frei.

(Med ironi) 

   


Att-göra-idag

Min roliga att-göra-lista-idag:
Plugga organisering
Registrera kurser
Posta brev
Göra studieförsäkran (hinka in pengar)
Tvätta
Handla
Göra paj
Gärna städa
Prata i telefon
Skrämma bort förkylningen
Promenera i det vackra vädret

Bara så ni vet. 

Det är fint väder idag. Tråkigt att det inte kunde vara det igår när vi var lediga. Idag sitter vi i en cell igen, jag och lotta. Hon har med sig kaffe hemifrån men glömde både bestick och sladd till datorn. Att det dära kaffet kan ställa till. Tur att man inte är beroende, ännu. 

Idag är jag en dag visare. Vad bra det känns :)



Bjuder på lite meeer längtan till Åre. 





Det här är väl ändå värt att testa?




Gå in på: http://www.gratismode.se/?c=32729 och bli medlem vet ja :)

Forest Gump

Ett av de klokaste citaten:
"Life is like a box of chocolate, you never know what you gonna get."



Skridskor i kylan

Det var en riktigt trevlig stund vi hade där nere i dammen idag. Skridskor och vaaaarm saft är ju underbart med goda vänner :) Senare blev det en varmare stekning av korv hemma hos Klangen. Tack för värmen :)

Frukosten var god med. 

Nu ska jag nog ta en liten powernap tro jag allt. Är trött idag. 
Dessutom måste huvudet rensas från dumma tankar. 
Ut med det onda, in med det goda. 
Jag vet. 

Ett besök av hyresvärden

Sitter i skolan. Det är kallt ute, jag är förkyld och trött. Ska plugga tänkte jag (!) detta eviga tjat om plugg ska bli verklighet. 
Hyresvärden kom och knackade på idag vilket bidrog med att jag blir hemlös efter 1 juni. 

Jag vill inte!

Känner saknad

Jo det är sant. Jag saknar Olivia! Och saknaden ökar bara mer när man tänker på avståndet! Det var otroligt roligt att prata med tösen idag i alla fall, och fick se henne igen. 
Jag blev lyrisk över den fantastiska tekniska värld vi lever i. Kanske är jag omodern när jag först ikväll har insett hur skype funkar och hur bra det är! Men just nu är jag bara glad över vad jag lärt mig idag. 
morgon ska jag lära mig mer saker. Och plugga som jag ständigt tror att jag gör. 
Jag behöver ett äventyr sa jag. Och kanske är det just ett äventyr jag behöver för att få tillbaka motivationen? Äventyret behöver inte vara så ansträngande, det kan vara en tripp till Kanada och Olivia:) Men så kan man ju inte göra allt man vill. Det finns en vardag som hindrar en. Det är väl därför vi gör det bästa av situationen, och faktiskt trivs med den. Det är inte det att jag är bitter på vardagen utan mer lite besviken på mig själv att jag inte är så ambitiös som jag borde. Jag har allt för roligt runt omkring
Tur är det i alla fall att äventyret till Åre närmar sig 13 dagar kvar mina vänner, 13 dagar...



Min dag var bra. Hur var din?


Gjorde störststan.

Hade en otroligt trevlig kväll nere i Halmstad igår. Tacos och gott sällskap hemma hos Elli, sen gjorde vi stan. 
Shit vad vi gjorde stan! 
Det bästa var nog ändå att det var max 30 personer inne på club moon inklusive oss tre, bartrenderna och vakterna! Haha Satt en stund och studerade folks dans. Tänk så kul man kan ha åt andra. Sen tog jag själv en svängom  där nere i folkhavet, gjorde en favorit i repris, bjöd på vatten i baren och fick en cider. Tur att jag fick lite sällskap av töserna senare. 

Det blir vad man gör det till vänner. 

Tack Elli och Louise. 

Händelserik dröm

Sitter i soffan och väntar på att en stor kopp te ska bli drickbart. Alltid låter jag vattnet stå på spisen tills det kokar, och måste därför vänta ytterligare en stund innan det svalnat lite så jag kan dricka det. 
En film och tjööt hos Fritzson blev det igårkväll. Trevligt värre. 

Hade en dröm i natt om.... ja, vad var det nu den handlade om? Jag hade den i huvudet när jag vaknade men nu har jag glömt den. 
Jo! Jag var hos farmor, hon gjorde knäck i ugnen, ramlösa-knäck med smak av citrus  blev det (?). Och så åt jag typ 15 wienerbröd och 20 andra bullar tro jag (!). På riktigt, jag mådde lite dåligt över att jag åt så många bullar. Jag satt där vid ett bord och bara åt och åt och åt. Ingen annan åt, bara jag... Sen åkte vi skoter och var i fjällen. Vet inte vem det var som var med riktigt, men jag var aldrig ensam. Jag var bra på något också, men jag kommer inte riiiktigt ihåg vad det var. En flört men min barndomskärlek  hade jag med. :)

Ska till Halmstad idag för utgång tillsammans med Ellinor och Louise. Det ser jag fram emot, det var alldeles för längesen vi sågs.  Innan dess blir det en runda på Systemet, en stund i solariet och en promenad tänkte jag. 

Här var det te:


Ett skratt åt mig själv, tillsammans med mig själv.

Så sitter jag här igen och har inget bättre för mig. 
Började komma igång med skrivandet av organiseringsarbetet när jag plötsligt kom på mig själv att jag jämförde storleken på apelsinerna i skålen framför mig med mina bröst. Sedan avbröts den tanken med ett skratt, mitt eget. Så satt jag här och skrattade högt för mig själv. 

Här var det koncentration på hög nivå. 



Jag tycker det var värt att nämna här... 

Optimistisk

Jotack Erik. Det är väl något vi alla försöker sträva efter. Vissa mer än andra. Men jag tycker ändå att det är den där strävan efter att vara optimistisk som är viktigast. Sen om man blir mycket mer optimistisk än förr är bara ett plus i kanten. 
Det är rätt skönt att kunna vara optimistisk har jag kommit på. Det blir så mycket roligare då :) 
Det blir la väääl.

Jag tog mig en störtskön promenad imorse. Det är så sant så. Har dock ont i hälarna nu. Men frisk var det. Efter det har jag avklarat nästan hela min att-göra-lista-den-2:a-januari-2009. Det är bara den där lilla punkten, den sista, den mest ambitiösa kvar. Att plugga. Eftersom jag stannade här i Varberg efter festligheterna den sista december 2008, när jag sagt att jag inte kunde koncentrera mig hemma är det väl bäst att göra ett försök tänkte jag. Jag har även utvärderat mig själv i det där jag nämnde för ett par dagar sedan om att man skulle vara mer ambitiös om man planerade att bara göra lite. Det stämde inte. Inte då, inte nu. Jag gjorde ingenting då. Men vi kan väl säga att det den gången berodde på att jag var hemma i Småland och hade alldeles förmycket annat mycket viktigare att tänka på. 
Det jag vill säga är att jag ska plugga lite idag. När jag känner för det. 


Men först ska jag slå lite på pianot och tömma huvudet på lite negativa tankar. (dom sista jag har kvar)
Solen skiner. 


    

Fruset bubbel och sol i ögonen. Det där ankaret är symbolen för hoppet, inför det nya året. :)

2009

Jag säger då det ena och även det andra. Vet inte hur många nyårslöften jag ska försöka hålla. Men det struntar jag i för nytt år blev det i alla fall. Och jag är den jag är. Man får väl va som man blev när man inte blev som man skulle, liksom. 

Välkommen år 2009. Det här kommer bli bra, jag känner det på mig. 

Vi hörs imorgon säkert.. :)

RSS 2.0