Välkommen första advent.

Sitter i min juliga soffa och dricker rött julte med smak av kanel och andra juliga smaker. Lussebullarna ligger på bänken och väntar på mig. I fönstret lyser adventsljusstaken och jag ska snart tända första ljuset. 

Igår hade vi pysselverkstad hos Lovan. Jag och Johan skar ut bokstäver med köksknivar och Patrik var produktiv med att klippa ut 30 fotsteg i gult kllsterpapper. Lovan målade skyltar och resultatet blev ju bra... men några justeringar väntar. E.GO-dagens dekor är underbar :)

Patrik har ännu inte vaknat. Vi får väl se hur dagen artar sig. Jag hoppas på någon julskyltning av något slag. Efter gårdagens första införskaffade julklapp kanske jag ska fortsätta leta idag. Det blir la väääl.







En helt vanlig lördag, utan några som helst konstigheter...

Det lider mot jul... 
Igår bestod eftermiddagen och kvällen av julstädning och pyntning. Glömde nog en kartong med julpynt i källaren så den rundan får jag ta senare idag. :)
I morgon tänder vi ljus och ska ha mys. 
Har varit produktiv en stund nu på morgonen. Har redan hunnit gratta Sandra på hennes helt vanliga dag utan att göra det speciellt märkvärdigt (födelsedag). Hon som redan har haft så många födelsedagar tycker inte att vi ska lägga ner någon energi på den här 24:e. 
Jag har även hunnit svara på några frågor om mig och Campus Varberg som ska vara med i deras katalog. Hoppas jag inte skrev allt för konstiga svar...
Patrik står i köket och fixar frukost och jag ska snart ta mig upp ur sängen. Sedan blir det en runda ner till systemet för att införskaffa lite dryck till kvällen och sedan blir det pysselverkstad inför E.GO hos Lovan i längan. En sen lunch eller middag ska vi hinna med tillsammans med Sandra, hennes bror och hans pojkvän, och kanske någon mer(?) innan jag ska in i duschen för att sedan piffa inför Sandras och Lottas helt vanlig fest utan någon som helst inriktning på födelsedag gå av stapeln. 



(Bara för att du är snygg... och dricker billig vodka)

En resumé

Först vill jag be om ursäkt!t Eftersom jag lovat er där hemma i småååland att ni skulle kunna ha koll på mig här och sedan dess inte uppdaterat min annars så regelbundna dagbok. :) Jag får väl skylla på projekt E.GO och annat. Men jag lovar en förbättring, jag loovar!

Jag har alltså haft fullt upp den här veckan med plugg, besök av patrik och annat som bara måste göras. Min träningsmani håller i sig fortfarande. Jag ska väl försöka hålla ut till jul, efter det blir det väl tungt att skumpa runt med massa extra julkilon som jag som vanligt brukar räkna med :)

Förra helgen var fullspäckad. Den började egentligen redan i torsdags då jag, lotta och lovisa var på ett event i Göteborg, kul var det att äta lite mat, kolla på kläder och annat fint. Sov hos syster Louise för att dagen efter gå upp tidigt och bege mig till stationen för en bussfärd mot Stockholm. 


(Therese Albrechtsson och David Lega)

6 timmars buss sen skulle jag på möte inför praktiken på Swedish event. Jag förlitade mig på min navigator till telefon och gick vilse, fick ringa till chefen för att hitta dit, men när jag väl var där gick det bra. Så en månad ska jag tillbringa i huvudstaden till våren, intressant må ni tro :)
Eftermiddagen bestod av shopping, hittade en finfin nyårsklänning och sedan bar det av ut mot Täby. Jag och Frida (eller mest Frida) lokaliserade oss väldigt bra. Hittade hem, laddade batterierna för att senare åka in till stan igen för en sen middag tillsammans med Fridas goda vän och hans kompis, (redan här ska jag tillägga att vi var dödströtta efter bussresan eftersom vi inte sovit något).

Winter Jam 2008 var lärorikt vill jag lova. Jag har lärt mig en hel del saker som man inte ska göra i alla fall :) Det var väl lite för mycket som inte stämde. Vår uppgift låg vid ackrediteringen (tro jag det heter), vi (jag, Martin, Tove, Frida och en helgo tjej, Camilla) skulle helt enkelt pricka av press, åkare och andra "viktiga" personer när de kom samt ge dem deras badge och märkera vad de skulle ha tillgång till på området. Synd bara att vi inte fick någon överdriven information allmänt om hela eventet då alla frågorna kom till oss - vi blev mer än informationsdisk. 
Tur var att vi byttes vid lite då Carro fick låna mina varma skor när hon höll på att frysa ihjäl i snövädret och vi andra senare behövde lite miljöombyte. Kallt var det och grandiosa pizza var inte jätteuppskattat när man jobbade gratis i kylan och annat bara gick fel. Men det handlar ju helt enkelt om att lösa problemen när de kommer :) Tur då att vi fick EN öl efter den 13 timmar långa arbetsdagen (jo, jag blev nästan lite berusad av den jaaa). Vi tog oss till Carros hotell för att piffa till oss till kvällen, vi tänkte: vi får i alla fall vara med om en kul efterfest! Men så var inte fallet. Vi var trötta och frusna, när vi väl hade orienterat oss fram till andra sidan av stockholm var inte festen alls som vi tänkt oss. Tog oss snabbt tillbaka till sängen för att varva lite sömn. 

     


(LG Winter Jam 2008)

Söndagen bestod av pizza till frukost, sedan bege sig till stationen för 6 timmars bussresa hem till Göteborg, mötte upp Louise på stationen och fick sova hos henne igen. 
Så, då var det en kort resumé av förra helgen, (lagom nära tills nästa).

Veckan har som sagt bestått av lite smått och gott. Var i Borås i måndags för att marknadsföra E.GO-dagen. Jag och sebbe sladdade livsfarligt runt i hans bil på jakt efter 500 gula papperskassar, och det gick som tur var bra. :)

Nu är jag hemma efter ett Boråsbesök igen, föreventet inspiration E.GO som det skulle ha kallats är avklarat. 
Drivhuset, Pitch (som det blev) var lyckat må jag säga, roligt var det och framförallt inspirerande. Nästa gång ska vi ragga lite mer publik bara :) 
Detta var alltså en lite copy av tv-programmet Dragons Denn eller som det svenska kommer att kallas draknästet (de håller på att spela in det). 10 entreprenörer fick pitcha sina idéer till en jury som delade ut pengar för de bästa idéerna. 
30 000 låg i potten, 5000 röstades fram av publiken. Sedan bjöds det på mat och mingel. Gott och trevligt var det. Fick hem några soppåsar med kycklingklubbor, köttbullar och salta pinnar. mums:)

       


(Drivhuset Pitch)

Jag är allmänt trött i kropp och huvud nu. Så några timmars sömn kommer sitta fint. Hoppas ni haft en fin vecka och förra helg. Förbered er på 1 adventshelgen! (jag kan knappt tro det, snart är det jul....igen)

tänkte även bjuda på en bild av oss, den härliga projektgrupp som snart har överlevt projekt E.GO :)



nähä. gå och sov. 



Sitter på bussen.

Sitter just nu på bussen mot Stockholm tillsammans med Frida, har bara en timme kvar tills vi anländer i huvudstaden. Ska försöka ta mig till Swedish event så fort jag kan om jag och Johan där har uppfattat varandra rätt. 
Jag har roat mig med lite sammanfattning av boken "Organisationsbeteenden i nytt perspektiv", sen blev det lite film, eller väldigt lite då vi märkte att internet här ombord inte var skiitbra. Har tagit oss igenom halva Desperate Housewives i all fall, väntar just nu på att den ska buffra lite till :)

Hoppas på lite julklappsköp senare innan jag och Frida ska orientera oss till Täby. 
Ställer klockan tidigt inför morgondagen, vi kommer som jag nämnt tidigare spendera dagen på stadion. Efter det blir det efterfest på Parken (vad det nu är?) Kul blir det i alla fall. :)

Ha en fin helg!

I Göteborg

Sitter ensam i systers lägenhet nu. Hon är på engelskakurs och jag skulle göra lite nytta, jodå, lite har jag gjort. Kom hit i förmiddags sedan dess har jag gjort lite smått och gått. Avklarat endel och har annat kvar att göra. Måtte det gå bra på bussen imorgon!

Vi åt i alla fall en god lunch och besökte apoteket för ett litet ärende, kom dock hem med mer än vad vi tänkt oss. Ska väl tillägga nu att det inte vara någon stor shopping jag syftar på nu utan två flaskor av märket vitamin well. Vi var ju tvungna att smaka denna urnyttiga dryck! Och godkänd blev den. 
Väl tillbaka i lägenheten igen satte vi oss för att plugga, den större delen gick åt till att läsa om Big Bengt och hans livsverk High Chaparral. Intressant må ni tro. Resultatet blev två stories som jag är tvungen att välja mellan. 

Snart är det dags att länka på kvällen, ska ta cykeln mot vasastan och besöka eventet vi inte vet så mycket om - än. Bara det inte blir allt för sent, ska orka upp imorgon med. Tidigt värre. Tur att jag köpt mat som jag ska föda mig med under resan. Sex timmars bussresa, nog har jag saker att göra frågan är bara om det kommer bli av?

syster och jag
En solig dag i Göteborg. Robbie Williams på Ulleviiii 

Tandborstningen är klar

Dagen har gått i ett. Jag kommer knappt ihåg vad jag underhöll mig med under morgonen... 
Men den har varit lärorik och rolig.
Jo, den började med en storytellingföreläsning, 45 minuters film och genomgång av våra boksammanfattningar. Efter det hade vi möte med E.GO-projektgruppen. Det känns att det börjar närmar sig nu, vi fixar och donar med tidsscheman och detaljer inför dagen. Det kommer verkligen bli kul!!
Efter det var det dags för kick off tillsammans med alla volontärerna, information, 5 kamp, mat och en annan musiktävling. 
Jättekul var det! Tack Lotta för den jätteinsatsen!

For hem, ringde några missade samtal och kom fram till att det är nog bäst att åka till Göteborg redan imorgon bitti. Sagt och gjort, jag packade ihop det jag kan tänkas behöva under de närmaste fem dagarna. Allt ifrån dator till tjockskorna, till E.GO-t-shirt och varma kläder och även lite festliga sådana. 
Behöver lite blandad packning då fredagen kommer bestå av bussresa och möte med Johan på Swedish Event. Lördagen blir klädd i tjocka varma kläder, jag kommer befinna mig på Stockholm Stadion och jobba på Winter Jam 2008. Söndag - baaara massa bussåk och på måndag ska jag till Borås och marknadsföra E.GO i min fina gula T-shirt!
- Åh, vad mycket att se fram emot :)

Just nu är trött, tur att jag ligger i sängen så jag bara behöver stänga ögonen för att få somna. Tandborstning, linsrengörning och annat är klart. SKÖNT

Höll nästan på att glömma av att min favorit Olivia fyller 2+0 idag. Fick gratta henne så simpelt som på facebook, men jag hoppas mitt budskap gick fram GRRRAAATTIS GRAAAAAAATTIS GGGGGGGGGGRATTISSSSSSS! 

M. det var nog allt för idag. Imorgon blir det alltså plugg i Göteborg hos syster, köpa nödvändigheter till helgen och en avslutning med Mode, Mingel och Mat tillsammans med Lotta och Lovisa. 
Morgondagen kommer alltså bli en minst lika trevlig dag som den här. 

grön klänning och hatt                    winnerbäck
Grattis till dig!!

firar med plugg

Oj, jag har övermycket att göra nu. Så jag ska fira detta med pluggpluggplugg. :) Andra föreläsningen med Bo var precis (om inte mer) flummig och filosofisk som första. Jättekonstigt känns det. Hoppas på att bli klokare när kurslitteraturen anländer till postlådan. 
Fick fem nya avier från posten idag igen, trots att sista uthämtningsdatumet inte är förbi, de vill nog inte ha mina kartonger där borta på kvantum. Jag skaa hämta dom så fort jag kan. 
I helgen blir det storstan som gäller, vi ska jobba gratis (yey), ska försöka hinna med ett möte med min planerade praktikplats på fredag. Jag ska bara hitta dit, hitta något att ha på mig, hitta på något att säga... Men det blir väl vääääl. 
Ja men annars så består mitt liv just nu av plugg och annat arbete inför E.GO. 

Vi ses i det verkliga livet. 


Winter Jam var det här, det kommer bli kul :)

Release av Magasin E.GO

Har varit i Borås för vårt release av Magasin E.GO. Trötta var vi, men tidningarna kastade vi bara ut, bjöd på kaffe och var guula och fina. Skönt för mig att jag sov i bilen hem. Det behövdes kan jag lova. Kanske berodde det på den känslofulla helg som jag haft. 
Den var nära på att bli förstörd, men det löste sig med bara liiite skit under mattan. Det kan väl bara bli bättre?
Åt i alla fall massa gott som sallad på Mignon, Tacos, Mc Donalds kycklingburgare, fruktsallad och fruktsallad och fruktsallad. 
Jag fick äta fruktsallad till frukost, och till mellanmål efter äventyret i Borås. Kanske var det den som gav mig energin till att faktiskt, nästan helt och hållet skrev klart min reflekterande boksammanfattning. Inte illa. Hinner till och med till Yogan med massa marginal. Så jag tog mig en liten paus nu måste jag erkänna. 

Men hej och välkommen nya veckan!

vill sprida lite glädje med hjälp av den här solstrålen - Axel
Vill sprida lite glädje med hjälp a den här solstrålen - Hej Axel!

Som en ny människa

Jag är uppe, har fått i mig lite frukost och ska snart iväg på ett arobic core pass. oj, vad duktig jag är. :) Putte ligger kvar i sängen och myser. 
Fick en liten kick igår, jag och Janna var så produktiva så att vi blev klara och skickade in vårt första utkast till examensarbetet. Kanske driver det mig till att plugga i morgon, trots huvudvärk och trötthet efter kvällens bravader. 

Jag är i alla fall som en ny människa, Patrik får vänja sig. Jag känner ju knappt igen mig själv när jag ser mig i spegeln. Men bra blev det tycker jag allt. Numera är jag den där tjejen med den blå väskan och luggen...

Vi hade trevligt igår tycker jag, idol och mycketmycket tjatter, om vi frågar putte. Kanske är det bevisad eftersom han kunde komma in i lägenheten, lämna sina saker, vara i samma rum och se vem som var här för att sedan åka iväg igen utan att vi märkte det. Tv:n på högsta volym, och vi som försöker överrösta på den och oss själva. 
Idag blir det i alla fall presentinköp av mig, Sandra och Patrik. Och kvällen kommer tillbringas i cocktailkläder, först uppe i längan, och sedan ner på Oscars. 

GRATTIS FRIDA PÅ 22 ÅRS DAGEN!! 


Ha en fin lördag!!

Fullspäckat schema

Först och främst ska ja till Göteborg om en timme. Ska till svenska mässan på kunskap och framtidsmässan, eller som jag kallar den, utbildningsmässan. Kanske får jag klart för mig vad jag gör om ett år, kanske blir jag bara mer förvirrad... Den risken får jag ta :) Det blir kanske en lunch med syster Louise med. 
Senare blir det Salong Monica som gäller, jag har fortfarande inte ångrat mig om luggen, så det blir det nog. 
När jag är nyklippt blir det en träff med Janna, vi ska försöka komma igång med examensarbetet. Men just nu har jag idétorka, vi får väl brainstorma fram något. 
Tänkte att jag skulle hinna med bokreflektionen innan kvällen kommer. Man kan ju inte göra mer än sitt bästa... 
Dagen avslutas med att Patrik kommer hit, äter väl något och kollar på Idol kan jag tänka mig, skönt med en slökväll. Imorgon blir det kalas med Cocktailtema, glassigt värre :)

Ha en finfin dag i regnet. 




En lugg.

Det går inte så bra att vara ambitiös idag, spelar piano, kollar tågtider, och beställer tid för klippning istället. 
Så i morgon blir det en stund i frisörstolen. Tänkte mig en lugg faktiskt har funderat på det ett tag så varför inte? 
Men så har man en viss bild i huvudet, och man går och hoppas på att det ska bli så bra som möjligt, eh, och oftast blir det väl bra, men man är så självkritisk och tycker inte det. Inget ont mot frisören, aldrig det var ju jag själv som sa hur hon skulle göra, men ändå går man hem och nästan gråter en skvätt (ja, det har hänt)... tills man kommer på att hey, jag är inte så ful i håret :)
Hur som helst så är det så här jag vill se ut i morgon, typ.... eller? :)



Ambitiös

Bestämde mig själv för att vara ambitiös idag, ställde klockan på 08.00, gick upp 09.00. Så där sprack det... Men jag får göra mitt bästa för att väga upp det här nu. 
Solen skiner idag, tack för den. Tar nog cykeln senare mot lassabacka för att kolla lite priser på smått och gott. Behöver någon med bil som jag kan utnyttja, har fått fem avier från posten som ska hämtas. 450 tidningar, då i säkert 5 kartonger... 

Ikväll ska jag försöka mig på "street funk" nere på gymmet. Det blir intressant. 

Men om man skulle ta och plugga lite med kanske? Vill ju trots allt vara ambitiös, även om jag är rätt bra att inte vara det nuförtiden. 


Solglimt?

Det är mörkt dagarna igenom nu förtiden. Mörkt när man vaknar, mörkt när man somnar. Jag gillar inte det, är trött och hängig. Har en allvarlig fundering på om jag ska köpa en sån där "gryningslampa", den börjar lysa 30 minuter innan klockan ringer på morgonen, när man vaknar, är man pigg på en ny strålande dag! Äsch, jag klarar väl mig, det gör ju alla andra. :)

Patrik är en liten solglimt som bara ringer mitt i veckan och frågar om han får komma ner. :) Vad glad jag blir! 

Att Brämhults var generösa och ville ge oss lite juice till E.GO-dagen gjorde mig glad med :) Men snubben från Krönleins var allt tråkig han, tyckte Borås låg aaaaalldeles för långt ifrån Halmstad för att Krönleins skulle få ut någon nytta av att sponsra oss. -jaha?! Dumdum. 

I morgon blir det E.GO-arbete för hela slanten, ska försöka trycka in lite annat med. Kanske börja tänka på julklappar? Vad önskar man sig i år om man är mamma, pappa, syster, kusin, pojkvän, svärmor, svärfar, farfar, farmor, mormor eller hund och katt? 
Funderar på vad" årets julklapp" kan bli? Någonting från Ge-Kås i Ullared gissar jag på med motiveringen; dom slog försäljningsrekord i oktober... (vad köper man i oktober som man inte köper till jul? och varför inte passa på att köpa en julklapp när man ändå är där?) Undrar om mitt budskap gick fram där?

 Nähä, om man skulle bege sig ut i regnet och ner till gymmet för en svängom...







Mörker

Det var riktigt svårt att ta sig upp idag, jag tycker det blir mörkare och mörkare för varje dag, jobbigt värre jag är så trött!
Men en kopp te på morgonen hjälper, än har jag inte fastnat stenhårt för kaffe, men det kommer väl, antar jag... 

Tro lite snö kunde muntra upp morgonen, undrar just hur Olivia har det. Hon for till Kanada igår tillsammans med Jonas, Felix och den okända som vi inte vet vem det är. Tur att grabbsen hade koll på det :) Funderar på om dom fått boende och hur mycket snö dom har? GAH, jag vill också vara där! För övrigt så är det mindre än 10 veckor kvar tills vi åker till ÅRE!! 

Idag blir det introduktion med flumBo, han ska lära oss allt han kan om organisation. E.GO-möte, fortsatt plugg med leader's guide to storytelling och senare träning, ska skaka rumpan så bra jag kan. 

Men nu måste frukosten in i kylen igen, tänderna ska borstas och annat plock måste göras innan jag ska ner till skolan. 



En god gärning

Klockan är relativt tidig och jag har redan gjort en god gärning, sitter här med en gasbinda runt armen och ser ut att må sämre än vad jag gör. Trots att jag fick cykla i ösregn känns det bra, jag har kanske idag bidragit med att någon kommer överleva en svår olycka.. (!) Jag pratar om blodgivning, det var andra gången för mig, känns bra, skönt och nyttigt. Tro det är bra för kroppen att nytt blod måste produceras så att inte blir för gammalt. :) Dessutom skänkte jag min ersättning till barncancerfonden. Så för att vara noggrann har gjort två goda gärningar innan klockan slagit 10.00!!

Tog en snabb titt i min kalender för att se vad dagen har att erbjuda, jotack, gästföreläsning av en präst kommer roa mig senare idag, "Jesus as a storyteller" - jag tro faktiskt det kommer bli bra och intressant. 
Innan dess har jag en lucka i schemat, tro jag ska ägna mig åt boken "The Leader's Guide to Storytelling". Började läsa den igår, och den var rätt lättsam, och upprepig som alla andra böcker från staterna, betalt per sida jovisst, själv hade jag strukit allt det där överflödiga och onödiga det vill säga halva boken, men det är väl bra att vara övertydlig, speciellt när engelskan inte är modersmålet. 
Ska avboka min träning idag med, ska inte trötta ut mig totalt när kroppen har ont om blod. Jag kan ju alltid bege mig ut i regnet för en frisk promenad. Men vi får väl se. Tänkte laga lite mat med indisk karaktär och leta priser på gåvor till våra kära föreläsare under E.GO-dagen. Och självklart, ragga sponsring. 



Uppdaterad förstadag

Har precis hämtat mina böcker till kursen Storytelling, ska sätta mig och läsa i ett par timmar nu innan yogan. Nu ska jag börja studera på riktigt, du vet när man börjar läsa kurslitteraturen tidigt i kursen så allt hinns med till avslutningen av den. Nu har jag tre böcker om Storytelling att arbeta mig igenom tur då att jag tycker att ämnet är intressant...
 Blev glad tidigare idag när jag fick mina visitkort. Små och fina var dom. 
Blev glad över alla små överraskningar som moo bjöd på under tiden man öppnat paketet. Det var små positiva hälsningar på varje del, kom på mig själv att småle när jag läste dem. 
Nu kan jag bege mig ut på fältet och sprida mitt namn i alla fall. Första kortet blir jag nog av med helgen den 21-23 då jag ska upp till STORstockholm och jobba på Winter Jam 2008. Det ser jag fram emot. 
Men nu - läsa...




Bloggandet drar igång

Så var det hög tid för mig att börja blogga. Det här kommer bli intressant. Funderar på om det händer tillräckligt mycket i mitt liv för att varar värt att nämna här. Vi får väl se...


Dagen har i alla fall bestått av lite jobb med E.GO 2008. Kan inte förstå att det bara är 1 månad kvar. Härligt värre. Senare tog jag stegen ner till stan, skulle hitta något fint att ha på mig till helgen, men fann inget som föll mig i smak. Tänkte ekonomiskt och kom fram till att jag får leta upp något här hemma i garderoben istället. 
Ska iväg på yoga senare ikväll, har kommit på att det är ett bra sätt att avsluta en måndag och börja den nya veckan med. Jag blir sååå smidig, eller vad är det yoga är bra för??

Till slut vill jag gratta sysslingen till att vara Sveriges bästa fotbollsspelare 2008, skyttekung och svensk mästare! Jag måste erkänna att jag är stolt.


Bra gjort av dig Patrik, du ska vara jävligt nöjd!

RSS 2.0